Efter stor politiaktion: Tre mænd sigtes for storbrand i Ikast

Politiet har torsdag anholdt i alt fem mænd i en sag om brandstiftelse, narko, våben og afpresning.

Midt- og Vestjyllands Politi ser ud til at have fået et gennembrud i sagen om den påsatte brand, der natten til den 28. august raserede en stor industribygning på Lene Haus Vej i Ikast.

Fem mænd er torsdag blevet anholdt ved en stor politiaktion i Ikast-området og omkring Fredericia. De sigtes for brandstiftelse, afpresning, narko og våbenbesiddelse.

Det er ifølge anklagerfuldmægtig Frederik Rasmussen kun tre af de anholdte, der er sigtet for at sætte ild til bygningen i Ikast. 

Branden den 28. august var så voldsom, at bygningen styrtede sammen, hvorefter politiet afspærrede en del af området i flere timer.

I første omgang oplyste lokalpolitiet i Herning, at der ikke var noget, der tydede på en påsat brand, men i begyndelsen af september kom der så en ny melding. Det skete samtidig med, at politiet offentliggjorde en overvågningsvideo, som viste en eller flere personer hælde brændbar væske ud på gulvet i bygningen.

Hvordan politiet kom på sporet af de nu anholdte, vides endnu ikke. De fem bliver fredag formiddag fremstillet i et grundlovsforhør ved retten i Herning, hvor anklageren vil bede om lukkede døre af hensyn til efterforskningen.

Politiet har tidligere afhørt og sigtet en mand i sagen uden at fængsle ham. Han er ifølge anklagerfuldmægtigen ikke blandt de anholdte.

Politiet har tidligere offentliggjort denne overvågningsvideo fra branden. Efter cirka halvandet minut kan man se en person hælde brændbar væske ud på gulvet.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien 112.