Dumpet i container: Dyreinternat må tage sig af en efterladt abe

De skal nu til at finde en ny ejer til aben, de kalder Fru Nilsson.

De er vant til hunde, katte, kaniner og lignende, men i disse dage har de fået sig en noget anderledes udfordring.

Dyrenes Beskyttelses Internat i Brande har fået en ny gæst. En lille hvidøret silkeabe er flyttet ind, efter dens tidligere ejere har efterladt den i en container i Brabrand ved Aarhus.

Derfor har internatet også været nødt til lige at forberede sig lidt ekstra til opgaven.

- Det er nyt for os. Vi skal sørge for, at den får det rigtige at spise, så der har vi henvendt os til nogle professionelle. Og nu går vi så stille og roligt frem, fortæller internatleder Kent Karlsen.

Hvidøret silkeabe

Hjælper efterladte dyr

Den lille silkeabe blev fundet, mens den stadig var i live og i god stand. Men det er ikke altid tilfældet, når de efterladte dyr dukker op. Derfor har Kent Karlsen også en klar opfordring til dem, der måske ligger inde med et uønsket kæledyr.

- Man skal overhovedet ikke dumpe dyr. De her dyr bliver efterladt for sig selv, og hvis der ikke er nogen, der finder dem, så dør de af kulde og frost. Man kan altid få hjælp ved at ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral. Man må aldrig efterlade dem, slår han fast.

Han er ked af, at det alligevel sker.

- Det fortæller mig, at folk får idéer fra andre af, at det er sådan man kan gøre, hvis man ikke vil have et dyr mere. Men det er en rigtig dårlig idé. Man skal simpelthen kontakte nogen, der kan hjælpe en.

Kent Karlsen mener, at den lille abe er vant til mennesker.
Kent Karlsen mener, at den lille abe er vant til mennesker.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Social abe

Aben bliver på internatet kaldt Fru Nilsson, og hun virker til at være vant til mennesker.

- Når vi snakker med den, så sidder den stille og virker til at slappe af. Den spiser, og det gør dyr ofte, når de føler tryghed. Så det siger os, at den er vant til mennesker. Den holder også øje med os, når vi kommer og går, forklarer Kent Karlsen.

Han er optimistisk omkring at finde et nyt hjem til hende. Det er dog ikke alle, der kan få lov til at adoptere aben.

- Nu ser vi den lige an og ser, hvordan det går med den. Så skal vi have fat i nogen, der kan hjælpe os med at finde det rigtige sted til den, hvor den kan være sammen med andre aber. Det er en meget social art, så de vil gerne være sammen med andre artsfæller, slår han fast.