Duften af popcorn og Spider-Man på lærredet: Bjarne gør klar til at genåbne sin biograf

Biograferne missede højsæsonen omkring jul, men nu er de igen klar til at åbne i weekenden. Det glæder en midtjysk biografchef.

De har været tvangslukket i næsten en måned og været vant til at åbne og lukke flere måneder ad gangen.

Om få dage kan filmentusiaster og folk, der bare tørster efter en hyggetur, så igen tage i biffen. Det vækker glæde i det midtjyske.

- Det er bare dejligt. Vi er glade for, at det ikke blev længere end de her fire uger. Vi glæder os, siger biografen i Ikast Bio, Bjarne Raabjerg.

Ligesom alle andre danske biografer har han været nødt til at sætte filmoplevelserne på pause siden 19. december, hvor store dele af det danske kulturliv lukkede.

Søndag får biograferne så igen lov til at trykke afspil. Det kommer til at ske under corona-restriktioner. Men det tager ikke glæden fra biografen i Ikast.

Spider-Man og andre genudsendelser

Som det ser ud nu, bliver der krav og mundbind og coronapas. Samtidig sættes der et loft for 500 siddende deltagere. I Ikast har de normalt plads til 400, så det begrænser ikke den midtjyske biograf.

Her skal man forsøge at gøre op for, at man har misset noget af højsæsonen omkring jul. Det sker med genudsendelser af de film, som kørte inden nedlukningen.

Trækplasteret Spider-Man er blandt andet klar til at fascinere publikum igen.

- Der er flere film, som skulle have haft premiere her i julen. De er udsat til marts og helt frem til juli eller august måned, siger Bjarne Raabjerg.

Ønske til politikerne

Biografchefen har efterhånden måttet vænne sig til den omskiftelige corona-hverdag i kulturlivet. Så biografen skal nok blive klar med både film, sodavand og popcorn.

Men biografchefen kunne godt ønske sig, at politikerne gav ham og de andre i branchen lidt bedre muligheder for at forberede sig, så man ikke med få dages varsel skal åbne og lukke.

- Vi vil gerne have lidt mere planlægning, siger han.