Drenge under kriminel lavalder stod bag røveri

To drenge på 14 og en på 13 har i dag erkendt at stå bag to røverier i Ikast.

Bevæbnet med pistoler og og et bat, begik tre drenge et røveri mod først Netto på Eli Christensensvej i Ikast og nogle dage senere en specialforretning på Grundtvigsvej. 

Det erkendte de i dag over for Lokalpolitiet i Herning, der har afhørt drengene i tæt samarbejde med socialforvaltningen i Ikast-Brande Kommune.

To af drengene er 14 år, mens den sidste er 13 år gammel. Politiet beskriver dem som af etnisk dansk oprindelse. De vil blive overdraget til de sociale myndigheder, når politiet er færdige med at afhøre dem. 

Det var undervejs i efterforskningen af de to røverier, at politiet fandt tegn på, at det kunne være de samme personer, der var gerningsmænd til de to forhold. 

Politiet har tidligere beskrevet røveriet mod specialforetningen som voldsomt. Mens en af drengene holdt vagt uden for foretningen med et baseballbat, gik de andre ind i foretningen bevæbnede med gaspistoler. 

Inde i foretningen beordrer de to drenge butikkens ansatte ned på gulvet, mens de i ét tilfælde affyrer et skud fra en af gaspistolerne. 

Ved røveriet mod specialforetningen lykkedes det dem, at slippe væk med 4.500 kroner i kontanter. 

Fra vores udsendelse den 1. november

Tre mænd begik sidst på eftermiddagen røveri mod Eurodeli i Ikast

 

 

 

 

 

 


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien 112.