Dreng skudt i ansigtet med softgun: Politiet efterlyser vidner

Politiet efterlyser vidner, efter en 15-årig dreng fra Ikast i december blev ramt i ansigtet med en softgun.

I snart en måned har politiet ledt efter en mand, der skød en 15-årig dreng fra Ikast i ansigtet med en softgun, og nu efterlyser de vidner.

Den voldsomme hændelse skete den 11. december mellem kl. 21.20 og 21.25 på stisystemet ved Børneby Øster i Sønderparken i Ikast.

Under en afhøring den 19. december har den 15-årige dreng fortalt, at han blev passet op af en cirka 25-årig mand, der pludselig greb fat i hans skulder og spurgte, om han havde kastet sne på hans bil.

Han sagde flere gange, at han ikke havde gjort det, og så, at manden havde en mørk pistol i højre hånd, som han pegede mod ham.

- Drengen turde ikke løbe, fordi han ikke kunne se, om det var en rigtig pistol. Manden løftede den op mod hans ansigt, og da han sænkede den igen afgav han et skud mod hans kind med blødning til følge, siger Kjeld Nedergaard politikommissær hos lokalpolitiet i Herning.

Efterfølgende sagde manden, at han skulle pille af og gav ham et spark bag i.

Efterlyser vidner

Det er endnu ikke lykkes politiet at finde frem til gerningsmanden, og derfor efterlyser de nu vidner.

- Hvis nogen har set noget mistænkeligt den pågældende da eller har hørt om episoden, så må de meget gerne kontakte politiet, siger Kjeld Nedergaard.

Gerningsmanden beskrives som cirka 25 år, 180 cm høj og almindelig af bygning. Han er udenlandsk af udseende og talte dansk med udenlandsk accent. Han var iført en sort hættetrøje med en sort vest uden på og kørte i en mindre mørk personbil på størrelse med Fiat Punto eller Peugeot 208.

Drengen har underafhøringen fortalt, at der var tale om en softgun.

Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Hændelsen skete på stisystemet ved Børneby Øster i Sønderparken i Ikast.