Dom: Uskyldig i sex-misbrug

En 22-årig mandlig pædagogmedhjælper er frikendt for at misbruge to små piger seksuelt i en børnehave i Ikast.

I dag faldt der dom i sex-sagen fra Røde Kors Børnecentret i Ikast. Den mandlige pædagogmedhjælper blev frikendt. Anklageren havde ellers krævet minimum halvandet års fængsel.

Den 22-årige pædagogmedhjælper var tiltalt for at have forgrebet sig på to små piger på henholdsvis tre og fire år. Han var tiltalt for at tvinge den ene pige til oralsex og have befølt hendes kønsorganer. Han var også tiltalt for at tvinge den anden pige til at røre ved hans lem, mens han blottede sig for hende. Pædagogmedhjælperen har i hele sagen nægtet sig skyldig.

Svær afgørelse

Dommeren sagde i retten, at det var en svær afgørelse. Det blev vurderet, at vidneudsagnene fra børnene ikke var tilstrækkeligt bevis, da pigernes forklaring har varieret fra gang til gang.

Der er i sagen lavet videoafhøringer af de to piger i sagen. I både forsvarerens og anklageren procedure lagde de vægt på videoafhøringerne, og om de mente, de var troværdige. Anklageren mente ikke, at to små piger ville kunne opdigte de ting, de har fortalt i videoen.

Forsvareren derimod mener, at der er flere ting i pigernes forklaringer, der ikke er troværdige. Blandt andet skulle flere børn have været med de overgrebet skete, men de børn har fortalt, at de ikke var med.

Sagen kort

Sagen begyndte at rulle for et års tid siden, da et af forældreparrene meldte pædagogmedhjælperen til politiet. Det gjorde de, fordi den ene pige begyndte at nævne pædagogmedhjælperens navn og fortalte, at hun havde set hans lem og havde rørt ved ham.