DM-semifinale: FCM slår VHK

FC Midtjylland besejrede Viborg HK i den anden semifinale og er klar til DM-finalen mod Team Tvis Holstebro.

Der var spænding til næstsidste minut i den anden afgørende semifinale mellem FC Midtjylland og Viborg HK, men FCM holdt hovederne mest kolde og snuppede billetten til DM-finalen med en sejr på 26-23. Det første opgør endte uafgjort.

Således er FC Midtjylland klar til en DM-finale mod Team Tvis Holstebro, som tidligere søndag sikrede finalepladsen med samlet sejr trods et nederlag til Randers HK.

Efter en målrig start på kampen fik begge hold problemer med at finde vej ind til netmaskerne, hvilket i væsentlig grad skyldtes godt målmandsspil.

De to hold gik til pause ved stillingen 11-9 til FC Midtjylland.

Den udvikling fortsatte i anden halvleg, hvor FCM igen fik en stribe tidlige mål og et overtag, som Viborg HK havde problemer med at hente.

I en offensiv satsning valgte Viborg-træner Christian Dalmose at køre med spillende målvogter, og det gav gevinst. Det var netop Viborgs målmand, som bragte udeholdet på 16-16 midtvejs i perioden.

Afgørelsen faldt halvandet minut før slutfløjt, da Lærke Møller bragte FCM foran med tre mål - så var der ikke mere at stille op.

Christian Dalmose debuterede som ny træner for Viborg HK før holdets første DM-semifinale i fredags.

De to hold spillede uafgjort 24-24 i det første semifinaleopgør 26. april i Viborg.

FC Midtjyllands håndboldkvinder har to gange vundet det danske mesterskab, senest i 2011. Viborg HK har vundet DM 13 gange, senest i 2010.