DM i æbleskivespisning: Steffen satte 45 skiver til livs på ti minutter

Bilka var i dag vært for det uofficielle danmarksmesterskab i æbleskivespisning. Steffen Tolstrup fra Ikast kan nu kalde sig for Herning-mester i æbleskivespisning.

I dag blev der afholdt uofficielt danmarksmesterskab i æbleskivespisning. På deltagerlisten var den forsvarende Herning-mester i tarteletspisning Steffen Tolstrup, men drømmen om den øverste plads på sejrsskamlen var på forhånd skruet ned, da han ikke havde haft den optimale optakt til mesterskabet.

quoteJamen jeg plejer at mødes med min familie hvert år for at spise æbleskiver. Der konkurrerer vi om, hvem der kan spise flest, og det plejer at gå meget godt.

Steffen Tolstrup

- Jeg forventer ikke det store. Jeg er lidt syg, og dagsformen er ikke lige den bedste. Derudover så smager æbleskiver heller ikke ligeså godt som tarteletter, fortalte Steffen Tolstrup umiddelbart inden konkurrencen.

Steffen Tolstrup er fra Ikast. I august fik han titlen som tarteletkonge, da han vandt mesterskabet i Herning. På landsplan var der dog en, der slog ham, så i dag var det så revanchetid.

- Jamen jeg plejer at mødes med min familie hvert år for at spise æbleskiver. Der konkurrerer vi om, hvem der kan spise flest, og det plejer at gå meget godt. I torsdags havde jeg lige et testrun, og der endte jeg på 33. Det skal jeg i hvert fald op på i dag. Jeg skal i hvert fald vinde over min lillebror, fortalte Steffen Tolstrup.

Det uofficielle danmarksmesterskab bliver afholdt af Bilka rundt omkring i landets Bilka-supermarkeder. Konkurrencen foregår på den måde, at hver deltager har ti minutter til at spise så mange æbleskiver som muligt. 

- Vi er rigtig glade for, at den forsvarende tarteletmester vælger at stille op. Han er en beskeden mand, men han har helt klart ambitioner. Det har været sjovt at følge ham, fortalte Ulla Bundgaard, der er eventansvarlig i Bilka Herning.

Steffen Tolstrup endte også med at løbe med topscoren i Herning på 45 skiver. Der var derfor i den grad tale om en jordskredssejr, da nummer to løb afsted med en scorer på 30 æbleskiver. På landsplan er det dog ikke ham, der løber med sejren. Blandt andre satte en mand fra Nordjylland 66 æbleskiver til livs på ti minutter.

- Jeg troede faktisk, de andre ville være ligeså gode eller bedre end mig, men det fandt jeg så ud af, de ikke var, fortalte Steffen Tolstrup efter dagens sejr.

I dag afholdt Bilka det uoficielle DM i æbleskivespisning. Steffen Tolstrup fra Ikast var fast besluttet på at hive en sejr hjem

 


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Forbrug.