DK Company sender 600 hjem - stort set alle går frivilligt ned i løn

Grundlæggeren af virksomheden er frustreret over hjælpen fra staten, som han kalder ufleksibel.

Tirsdag tvang coronakrisen DK Company, der har hovedsæde i Ikast, til at fyre 125 medarbejdere.

I dag kan grundlægger og CEO i virksomheden, Jens Poulsen, bekræfte, at virksomheden i dag har været nødt til at sende 600 ud af virksomhedens 900 medarbejdere hjem. 

- Det er en frygtelig situation. Vi oplever en total nedsmeltning af pengestrømmen, og jeg er overbevist om, at det kun er starten, siger Jens Poulsen. 

De hjemsendte medarbejdere er sendt hjem på regeringens hjælpepakke. 

Det betyder, at de alle vil få fuld løn under hjemsendelsen. Staten refunderer op mod 23.000 kroner af lønnen til DK Company for funktionærer og op mod 26.000 kroner for timelønnede.  

Ifølge Jens Poulsen er det en hjælp for virksomheden, der dog fortsat har markante udgifter til de hjemsendte medarbejdere.

For at hjælpe DK Company har medarbejderne derfor også besluttet frivilligt at gå 20 procent ned i løn under hjemsendelsen.

quoteVi er simpelthen så triste efter en uge, hvor vi har måttet fyre 150 mennesker og se vores økonomi blive smadret. Men det giver os power, at medarbejderne går ned i løn.

Jens Poulsen, CEO og grundlægger af DK Company. 

- Det er fantastisk og helt unikt, at medarbejderne frivilligt er gået 20 procent ned i løn. På nær en håndfuld har alle sagt, at de gerne vil hjælpe. Det er smukt at stå sammen, og det er en smuk gestus fra medarbejderne, siger Jens Poulsen.

Ufleksibel hjælp

Han pointerer dog, at han ville foretrække, at han slet ikke havde behøvet at sende medarbejderne hjem på fuld tid, som det er tilfældet. 

Ifølge Jens Poulsen er hjælpepakken fra regeringen ikke fleksibel nok.

- Jeg skal enten sende en medarbejder hjem i 37 timer i ugen eller beskæftige medarbejderen i 37 timer i ugen. Det er enten eller. Den løsning fungerer ikke for os. Vi har kompetencer fordelt ud på mange dygtige medarbejdere, der sagtens kunne beskæftiges nogle dage i ugen, siger Jens Poulsen og tilføjer:

Regeringens hjælpepakke

- Det ville være en stor hjælp for os, hvis de kunne sendes hjem på deltid, hvor de kunne få dagpengerefusion for de øvrige dage. Men det er ikke en mulighed på nuværende tidspunkt. 

Jens Poulsen mener, at hjælpepakken er målrettet virksomheder, der kan sætte produktionen midlertidigt i stå. Det er ikke en mulighed for DK Company, forklarer Jens Poulsen:

- Vi er en branche, hvor der skal planlægges fremad. Vi er alllerede i gang med de kommende kollektioner. Vi kan ikke gå i hi.  

Hør her, hvad Jens Poulsen har at sige om hjemsendelserne.

Ønsker mere dialog

Derfor ville han ønske, at politikerne ville invitere erhvervslivet ind, så man sammen kunne finde de løsninger, der fungerer bedst. 

- Tanken bag hjælpepakken er god, men den fungerer ikke for os. Politikerne føles meget langt væk lige nu. Det handler ikke kun om at redde jobs. Det handler også i høj grad om at redde virksomheder, siger Jens Poulsen. 

Det er kun to måneder siden, at DK Company offentliggjorde et rekordregnskab for 2019.

Men i dag er billedet altså et helt andet. 

- Vi er simpelthen så triste efter en uge, hvor vi har måttet fyre 125 mennesker og se vores økonomi blive smadret. Men det giver os power, at medarbejderne går ned i løn, siger Jens Poulsen. 

Portræt fra 2017 af Koncernen DK Companys domicil i Ikast med 300 ansatte
Tema

Coronavirus