Dialog skal sikre trygheden ved Kærshovedgård

Midt- og Vestjyllands Politi vil styrke samarbejdet med naboerne til udrejsecentret.

Midt- og Vestjyllands Politi præsenterede idéen på et møde i Bording, hvor deltagerne blev delt op i grupper for at diskutere forskellige emner. Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Et nyt samarbejde mellem politiet og borgerne skal nu øge trygheden for naboerne til Udrejsecenter Kærshovedgård syd for Bording.

Læs også Politiet opruster omkring Kærshovedgård

Initiativet kommer fra Midt- og Vestjyllands Politi, og det blev onsdag aften præsenteret på et møde i Bording, hvor 36 borgere var mødt op for at høre om planen og komme med gode ideer.

Grundtanken er, at politiets indsats skal suppleres med mere dialog mellem centret, politiet og beboerne i området.

- Vi kan bruge alle de ressourcer, vi vil, for at højne trygheden i lokalområdet - både blandt de erhvervsdrivende og borgerne i Isenvad og Bording. Men der skal mere til, forklarer chefpolitiinspektør Claus Hilborg.

Politiet bruger udtrykket co-creation eller samskabelse om metoden, og på mødet i Bording blev deltagerne delt op i grupper, der skulle diskutere forskellige emner som transport, kommunikation og relationer til beboerne på udrejsecentret.

En af deltagerne i mødet var John Laue fra Bording Lokalråd, og han betegner debatten som konstruktiv og spændende. 

- Jeg ser meget gerne, at vi får en positiv fortælling om Bording og Kærshovedgård, så man kan sige, at vi har været med til at vende det her til noget positivt, siger han.

Læs også Stort debatmøde om Kærshovedgård skaber splid: - Det er helligt hykleri

 

02:25 Luk video