Demo i Ikast

Torsdag eftermiddag demonstrerer beboere på de socialpsykiatriske institutioner i Ikast-Brande kommune. De er sure over massive besparelser.

I Ikast-Brande rammer de kommunale besparelser nu så hårdt, at de ansatte i socialpsykiatrien går til fagligt møde. Det sker torsdag klokken halv ét på rådhuset i Ikast.

Arrangørerne forventer, at op mod 100 ansatte vil møde op til fagligt møde. I følge de ansattes beregninger skal kommunen spare 7 millioner af et årligt budget på 11 millioner. De ansatte på kommunens bo-institutioner frygter, at de kommende besparelse vil betyde fyringer blandt personalet.

Manglende hjælp

Det kan i sidste ende få den konsekvens at beboerne ikke længere kan få hjælp til at gå til læge og få læst deres post fra de offentlige myndigheder.

- Vi frygter  jo i sidste ende, at vi ikke bliver i stand til at levere den service til borgerne, som vi har været vandt til og som vi vurderer, der også er behov for. Der vil være nogle situationer, hvor de ikke kan få den hjælp, de har brug for. Ergo er der mange ting i deres liv, som vil blive fuldstændigt uoverskueligt for dem, siger ergoterapeut Anja Røn Nielsen, Bo-støtten, Ikast-Brande Kommune.

Demonstration

Efter det faglige møde holder beboerne fra institutionerne demonstration foran rådhuset.  Demoen starter på Den Blå Café klokken 12.45 og fortsætter til rådhuset, hvor beboerne vil forsøge at fange politikernes opmærksomhed.

For mange er det kommet som et chok hvor massivt, der nu skal spares. Næste år skal der spares 93 millioner kroner i kommunen. Endnu værre bliver det i 2012, hvor besparelserne runder 132 millioner. Sparekravet er lige så stort i 2013.

Ikast-Brande fik ellers lov af Indenrigs-ministeren til at hæve skatten næste år. Men kun med 19 millioner og det er langt fra nok til at redde økonomien.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Samfund.