Danmarks største økologiske biogasanlæg

Nature Energy og Axel Månsson vil opføre landets største økologiske biogasanlæg med gas til naturgasnettet. I juli 2017 vil den grønne gas være klar til at blive sendt ud til kunderne.

Arkivfoto.

Onsdag bliver første spadestik til et nyt økologisk biogasanlæg ved Brande taget. Det er Energiselskabet Nature Energy og Axel Månsson, der har et af landets største frilandsgartnerier med økologisk produktion, der står bag projektet.

Anlægget skal producere 6 millioner kubikmeter grøn gas hvert år og sikre gødning til økologiske marker.  Det skal placeres tæt på Axel Månssons produktion i Brande, og han forventer derfor at kunne bruge den afgassede biomasse til gødning af blandt andet økologiske løg, kål og salater. 

- Vi oplever en markant stigende efterspørgsel på de økologiske produkter. Både herhjemme og fra udlandet. Vi skal hele tiden have øje for både bæredygtigheden og effektiviteten i vores produktion – også når vi skruer op for tempoet. Den økologiske gødning, vi får fra biogasanlægget, er et vigtigt redskab til at nå vores mål. Den er effektiv og har høj hygiejnefaktor, og så er den endda produceret på vores eget affald. Det er en god tanke, siger Axel Månsson. 

Biogasanlægget skal årligt producere gas svarende til det årlige varmeforbrug i 3.600 husstande.