Coronavirus er farlig for sårbare patienter: Jeg er nødt til at passe på mig selv. Jeg har et lavt immunforsvar

Patienter med kræft eller andre kroniske sygdomme er i større risiko, når det kommer til virus. Det gælder også coronavirussen, der lige nu spreder sig i Danmark.

Ulla Johansens brystkræft er vendt tilbage for tredje gang på otte år. Og nu skal hun ikke bare bekymrer sig om kræften, men også om COVID-19. 

- Jeg skal være opmærksom på, hvor jeg færdes, hvad jeg gør og hvem jeg omgås. Jeg er nødt til at passe på mig selv. Jeg har et lavt immunforsvar, siger den 55-årige børnehaveklasseleder fra Engesvang.

Ulla Johansen har lært af sin brystkræft, at man ikke kan bestemme over sygdomme. Derfor gør hun, hvad hun kan for ikke at blive ramt af coronavirussen.

Den 55-årige børnehaveklasseleder er i ekstra stor risiko for et alvorligt sygdomsforløb, hvis hun skulle være så uheldig også at blive ramt af COVID-19. Hun er som kræftpatient i en gruppe af særligt sårbare.

Risikovurdering

- De data vi har indtil nu kunne godt tyde på, at personer med visse kroniske sygdomme har en øget risiko for dels et alvorligt forløb, men også for at dø af COVID-19, hvor stor risikoen er, mangler vi stadig viden om, siger Lars Skov Dalgaard, der er afdelingslæge ved Hospitalsenhed Vest i Herning. derudover er han også specialit i infektionssygdomme. 

Foruden kræftpatienter, så er folk med forhøjet blodtryk, hjertekarsygdomme og sukkersyge også nogle af de grupper, der ser ud til at kunne have en forhøjet risiko ved virussen.

Lars Skov Dalgaard mener ikke at der på nuværende tidspunkt er grund til panik, men han anbefaler at man tager sine forholdsregler og lytter til de råd man får.

Hvis man lider af en kronisk sygdom, så skal man snakke med den behandler man har, og d

Kræftpatienten Ulla Johansen fra Engesvang risikerer at dø, hvis hun bliver smittet med coronavirus.

e fleste store patientforeninger lægger vejledninger ud på deres hjemmeside, fortæller afdelingslægen.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Sundhed.