CL-overraskelse mod Vardar smuldrer væk for FCM

Makedonske Vardar var rystet i det første kvartfinaleopgør, men kan tage en sejr på 24-23 med til returkampen.

Trods god fight lykkedes det ikke Louise Burgaard og co. at hive en sejr hjem mod makedonske Vardar.

FC Midtjyllands håndboldkvinder får svært ved at spille sig til en plads i Final 4 i Champions League.

På hjemmebane indkasserede midtjyderne fredag et nederlag i den første af to kvartfinaler mod makedonske Vardar, der er blandt favoritterne til at vinde hele turneringen. Vardar vandt duellen i Ikast med 24-23, efter at det lykkedes danskerne at få makedonerne på hælene i første halvleg.

Det viste sig hurtigt, at FCM-spillerne havde en chance for at ramme gæsterne med hurtige kontraangreb. Vardar-spillerne havde ikke fart nok i benene til at komme hurtigt hjem for at dække op, når FCM havde erobret bolden.

Det banede vejen for en overraskende midtjysk pauseføring på 16-13, og den kunne sagtens have været større. FCM-træner Kristian Kristensen blev ved med at indprente planen hos sine spillere i sine timeouts, og strategien skabte tydelige frustrationer hos Vardars trænerteam.

Den unge venstrefløj Emma Friis og stjernen Veronica Kristiansen gjorde det inden for få sekunder til 5-4 og 6-4, og det hul blev i første halvleg udbygget til 14-10.

I anden halvleg fik Vardar bedre styr på de danske værter, og kvaliteten i FCM-offensiven faldt til et lavt niveau. I en periode på mere end 16 minutter fik FCM ikke passeret Vardars keeper, og det udnyttede de fysisk stærke makedonere godt.

Med et kvarter tilbage fik Andrea Peneziz udlignet til 20-20, og Vardar-spillerne kæmpede sig også på 23-20, før FCM i slutfasen fik pyntet på resultatet. Der er returkamp i Makedonien på lørdag i næste uge.