Cheftræner for Herning-Ikast Håndbold stopper: - Vi ser forskelligt på tingene

Mathias Madsen stopper som cheftræner for Herning-Ikast Håndbold. Han er uenig med klubben om mål og midler.

Ledelsen i Herning-Ikast Håndbold har besluttet, at det skal være slut med røde tal i regnskaberne. De nye regnskabsår startede i onsdags, og her er de sportslige omkostninger blevet reduceret.

Der er blevet tyndet ud i truppen, og ledelsen har besluttet, at nye spillere skal komme fra klubbens eget talentsystem. Men den strategi har cheftræner Mathias Madsen ikke ønsket at være en del af. Han stopper nu et år før hans kontrakt udløber.

- Sådan må det være, når vi ser så forskelligt på tingene. Jeg smækker ikke med dørene og føler stadig, jeg har det bedste forhold til pigerne, siger Mathias Madsen.

Han har selv ønsket en fritstilling fra sin kontrakt, og den har klubben nu givet.

- Herning-Ikast har været glade ved samarbejdet med Mathias Madsen, og det var flot, at han formåede at erobre den eneste reelle titel, vi nåede at spille om i den forgangne sæson; nemlig pokalsejren i Santander Cup, siger salgs- og sportsdirektør i Herning Ikast Håndbold, Daniel Grønhøj.

Afløser fra Sønderjylland

Afløseren for Mathias Madsen bliver 35-årige Kasper Christensen, der overtager trænerposten øjeblikligt. Han har de sidste tre år trænet SønderjyskE’s herreligahold.

- Jeg har kendt ham gennem 15 år og fulgt hans udvikling; først som spiller i blandt andet Skjern og siden som træner i Tønder og SønderjyskE. Han passer i den grad ind i vores værdisæt og ambitiøse målsætninger både på resultat- og talentudviklingsfronten, siger Daniel Grønhøj.

Klubben har lavet en fireårig kontrakt med Kasper Christensen.

- Jeg er helt på det rene med, at man er forvent med at spille finaler og om titler i HIH, og jeg ved også, at det offentlige fokus er stort. Dette pres trigger mig, og så har jeg altid været dybt imponeret over det talentudviklingssetup, man har i klubben, siger den nye træner.

Træningen til den kommende sæson begynder den 13. juli.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Sport.