Chauffører bruger naturen som toilet

I Engesvang er de godt trætte af at møde menneskelort i skovbunden.

Skovens dybe stille ro er forstyrret i Engesvang: Her bruger udenlandske lastbilchauffører den fri natur til at træde af på naturens vegne.

Chaufførerne overnatter i et industriområde i udkanten af byen, men her er ikke noget toilet, og derfor bruger de skoven.

- Når man går ind mellem træerne, er det helt tydeligt, at der ligger efterladenskaber, som man skal passe på ikke at træde i, siger Per Abildskov, der bor i Engesvang. Han er en af de mange lokale, som er gået sammen i håbet om at gøre noget ved problemet.

Lortene er over det hele

Problemet er størst ved en containerplads, hvor der kommer mange mennesker forbi - dels for at aflevere pap og papir, men også for at færdes i naturen. Somme tider holder lastbilerne på pladsen en hel weekend uden adgang til et offentligt toilet, og flere steder i skovbunden har chaufførerne efterladt synlige beviser på deres ophold.

quoteFolk kan jo ikke gå tur med deres børn og hunde her uden at støde på en menneskelort.

Per Abildskov, Engesvang

- Folk kan jo ikke gå tur med deres børn og hunde her uden at støde på en menneskelort. Der ligger jo klart og tydeligt toiletpapir, som er blevet smidt efter besørgelse. Man kan ikke være det bekendt, siger Per Abildskov.

Problemet med udenlandske lastbilchauffører, der langtidsparkerer i Engesvang, har stået på i måneder. Da byen sidst havde indsamling af affald, fik folk virkelig syn for sagen, fortæller Kai Pape, der er næstformand for Engesvang Lokalråd.

- Der lå klatter rundt omkring, og det var rigtig ulækkert, siger han.

Kommunen vil tage affære

Nu har Engesvang Lokalråd kontaktet kommunen for at få fundet en løsning. Lastbilerne holder nemlig på et kommunalt område.

- Det er noget møg - helt bogstaveligt - når sådan noget foregår. I den konkrete sag er jeg glad for, at lokalrådet og andre borgere har henvendt sig, for så kan vi se, om kommunen kan hjælpe med at finde nogle praktisk løsninger, som kan gøre problemet mindre i hvert fald, siger formand for Teknik & Miljø i Ikast-Brande Kommune, Henrik Engedahl.

Beboerne mener, at et midlertidigt festivaltoilet måske kunne håndtere efterladenskaberne i første omgang.

- Jeg synes, det er helt forfærdeligt, at her skal se sådan ud, når det kunne gøres bedre, siger Per Abildskov.

Se indslaget: Beboere i Engesvang er trætte af udenlandske lastbilchaffører, der overnatter i byen.

 


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Samfund.