Butikstyv opsporet af politihund

Litauisk mand anholdt efter butikstyveri i Brande - politiet undersøger nu, om otte par sko, som blev fundet i hans bil, er stjålet.

To butikstyve forsøgte at stikke af, da de onsdag eftermiddag blev afsløret af personalet hos Jysk i Brande.

Tyvene havde forsynet sig med puder for omkring 2000 kroner og stak af til fods, da de blev opdaget. Politiet sendte en hundepatrulje til stedet, og hundene fulgte et spor langs en nærliggende å. Efter et par hundrede meters søgen fandt hundene først en pude og senere en af tyvene, der forsøgte at gemme sig i en busk.

Det viste sig at være en 34-årig mand fra Litauen. I lommen havde han nøglerne til en grøn Skoda, der var parkeret foran Jysk, og i bilen fandt betjentene otte par nye Ecco-sko og en del tøj, som politiet formoder er stjålet.

Standset i Skive

Den anden butikstyv slap væk, men politiet har en god idé om, hvem han er. For et par dage siden blev den grønne Skoda nemlig stoppet af politiet i Skive, og politiet leder nu efter en 33-årig mand fra Litauen.

Den 34-årige, der blev opsnuset af politihunden, vil i løbet af torsdagen blive fremstillet i et grundlovsforhør, hvor anklageren vil forsøge at få ham varetægtsfængslet.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Samfund.