To brødre fængslet: Står bag massevis af indbrud og tyverier

Et brødrepar på 21 og 23 år er fredag blevet varetægtsfængslet i fire uger sigtet for en lang række indbrud og tyverier.

Vaser, lysestager, computere, parfumer, nummerplader, punge og så videre. Listen over tyvekoster fundet i Brande er meget lang.

To brødre på henholdsvis 21 og 23 år blev torsdag anholdt og sigtet for en lang række tyverier og indbrud, og i dag blev de begge varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Herning.

- Vi havde en patrulje i Brande i går i en anden forbindelse og her bliver de opmærksomme på en BMW med to personer i, fortæller Henning Præstegaard fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Bilen viste sig at være stjålet, og en senere ransagning af den ene brors lejlighed i Brande resulterede i fund af mange tyvekoster.  

Sigtet for 149 forhold

I alt er de to brødre sigtet for 149 forhold, som både tæller både indbrud i villaer og biler samt tyveri fra ulåste biler.

- Det viste sig at være nogle gamle kendinge, som vi tidligere har haft en del sager på, siger Henning Præstegaard.

Begge brødre var tilmed på prøveløsladelse efter en dom for lignende kriminalitet. Netop fordi de to brødre er godt kendt af politiet for lignende forhold, er det en stor tilfredshed, at de nu er sigtet og fængslet - igen. 

- Vi er rigtig godt tilfreds med at få fat i sådan nogle gutter. Især på grund af villaindbrudene for det er virkelig noget, der går folk på nerverne. Ofte føler man sig overvåget og trådt på, når man oplever at ting bliver gennemrodet.  Det, at de træder ind på ens privat område, det gør, at man virkelig er krænket, siger Henning Præstegaard.

De to brødre erkendte sig begge delvist skyldige i sigtelsen, men det var kun den ældste af brødrene, som ville forklare sig i retten i dag. Politiet skal nu finde ud af, hvor mange indbrud og tyverier, de kan koble på brødrene. 

Et brødrepar på 21 og 23 år har ifølge politiet sigtelse rigtig mange tyverier og indbrud på samvittigheden.