Borgmester: Ulykkeligt med nye fyringer hos Siemens

For anden gang i år mister Ikast-Brande arbejdspladser i vindmølleindustrien.

Med gårsdagens massefyringer hos Siemens i Brande, har området i løbet af 2017 mistet i hundredvis af arbejdspladser i vindmølleindustrien.

- En ulykkelig situation for de berørte medarbejdere og deres ansatte, siger Ikast-Brandes borgmester, Carsten Kissmeyer.

I staren af året var det Siemens vingefabrik i Engesvang der drejede nøglen rundt, og sendte 430 medarbejdere ud i arbejdsløshed.

"Det berører os"

De dårlige nyheder for kommunen fortsatte her i efteråret, hvor Siemens varslede massefyringer i blandt andet Brande, som led i en større spareplan.

- Det berører os naturligvis dybt når dygtige medarbejdere må forlade deres job. Men vi har længe vidst, at der var nye fyringer var på vej og er godt forberedte fra kommunens side, fortæller Carsten Kissmeyer.

Ikast-Brande Kommune er således klar med et kontor hos Siemens i Brande, hvor kommunale medarbejdere forsøger at hjælpe de fyrede videre.

Desuden medvirker kommunen ved de jobmesser, som bliver etableret i området i forbindelse med fyringerne af de mange medarbejdere. 

Samme procedure som sidst

- Det er samme procedure som vi benyttede, da fyringerne hos Siemens i Engesvang blev kendte. Og der havde vi held med, at få en række af medarbejderne ud i nye jobs, fortæller Carsten Kissmeyer.

Borgmesteren mener, at jobmulighederne i Ikast-Brande Kommune netop nu er ekstraordinært gode.

- Beskæftigelsesprocenten er høj, og vi ved at mange virksomheder sukker efter kvalificeret arbejdskraft i en tid, hvor der er masser af gang i hjulene, siger borgmesteren.

I de kommende uger vil kommunen vurdere, om der er behov for yderligere tiltag, der kan hjælpe de fyrede medarbejder hos Siemens videre.

I første omgang skal der skabes overblik over, hvor mange der er omfattet af massefyringerne på virksomheden. I går ville virksomhedens pressechef Rasmus Windfeld ikke bekræfte, hvor mange medarbejdere der er afskediget.