Borgere frygter at miste landbetjent

Siden 2008 er antallet af landbetjente halveret. Nu frygter de knap 2.000 borgere i Nørre Snede at miste deres landbetjent.

I et gulstenshus i Nørre Snede sidder landbetjent Viggo Nielsen som lovens lokale arm, der holder øje med stort og småt. Men i slutningen af december kan det være slut. 

- Politiet bliver sådan en indsatsstyrke, der kun kommer, hvis man er blevet overfaldet, eller hvis man er blevet udsat for indbrud, røveri eller voldsomme ting, siger landbetjent Viggo Nielsen. 

Midt- og Vestjyllands Politi beslutter mellem jul og nytår, om landbetjentstillingen i Nørre Snede skal fortsætte eller nedlægges. Viggo Nielsen håber, at han kan få lov at fortsætte som landbetjent. 

- Jeg er politiets øjne og ører herude, hvor der er langt til de store lokale politistationer, siger landbetjent Viggo Nielsen. 

Også fra de lokale er der opbakning til landbetjenten. Ifølge købmanden i Nørre-Snedes Rema 1000 er landbetjenten uvurderlig.

- Han betyder tryghed for de handlende og for de unge mennesker, hvis de er på vej ud på et sidespor, siger købmand i Nørre Snede Brian Hansen.

Viggo Nielsen får også opbakning fra en lokalpolitiker i Nørre-Snede.

- Generelt synes jeg, det er en uheldig udvikling, vi er vidne til her med at fjerne de lokale betjente, siger byrådsmedlem  for Venstre i Ikast-Brande Kommune Brian Sigtenbjerggaard. 

 

 

 

 

 


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien 112.