Bilist kørte 168 km/t forbi ulykkessted

En 19-årig mand kørte galt få meter fra en af politiets fartmålere, og kort tid efter kørte en personbil forbi med 168 km/t.

På en lang lige strækning i Ikast-Brande Kommune forulykkede først en 19-årig mand få meter fra en af politiets fartmålere.

En halv time senere kørte en personbil forbi med 168 km/t - dog uden at forulykke. Det skriver Ekstra Bladet.

Til politiets ærgrelse blev vanvidsbilisten, som kørte mere end dobbelt så stærkt som de tilladte 80 km/t, ikke blitzet.

- Det er fuldstændig vanvittigt, og det ærgrer mig, at vi ikke fik blitzet ham. Han ville have fået en stor bøde og frataget sit kørekort i et halvt år, hvis vi havde fået ham, siger vicepolitiinspektør hos Midt og Vestjyllands Politi, Henrik Glintborg, til Ekstra Bladet.

Han glæder sig dog over, at der ikke var personskade i hverken ulykken med den 19-årige eller personen, som kørte 168 km/t.

- Vi er desværre den kreds i landet, der har flest færdselsulykker og dræbte i trafikken. Især sådan en lang lige strækning, som hvor ulykken skete, er et sted, hvor der sker mange ulykker, siger Glintborg.

På denne årstid opfordrer politiet til at være særligt opmærksomme i trafikken, fordi der er plusgrader i luften, men is-glat og minusgrader ved vejen. 

- Mange bilister har det med at tro, at forholdene er gode nok. De kører, som om det var en varm, tør sommerdag, siger vicepolitiinspektør Henrik Glintborg.

Den 19-årige kørte i grøften på grund af diset vejr og pletvis isglatte veje, men heller ikke han kan se frem til en bøde. Han blev i stedet hentet hjem af sin mor.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien 112.