Bestseller med rekordregnskab - tjener milliarder

I det seneste regnskabsår har selskabet bag mærker som Jack & Jones tjent 4,6 milliarder kroner før skat.

Det seneste regnskabsår har været særdeles lukrativt for Bestseller, der står bag tøjmærker som Jack & Jones og Vero Moda.

I regnskabsåret, der løber fra august 2020 til juli 2021, har den danske modekoncern tjent 4,6 milliarder kroner før skat.

Det er det højeste i selskabets historie, oplyser Bestseller i en pressemeddelelse.

Resultatet er ifølge administrerende direktør og ejer Anders Holch Povlsen, der er en af landets rigste, bedre end forventet.

- Det har været et bemærkelsesværdigt år, som har overrasket mange, inklusive os selv. Vi er i den grad taknemmelige for, at vi står, hvor vi står nu, siger han i en kommentar i pressemeddelelsen.

Det er en markant fremgang fra året før, hvor selskabets overskud før skat var på knap 776 millioner kroner. Men nu er modekoncernen tilbage på vækstsporet fra inden, at corona ramte.

Ifølge Anders Holch Povlsen har Bestseller formået at omstille sig til de udfordringer, der har været.

Under corona har modekoncernen intensiveret investeringerne i flere tiltag. Blandt andet er der udviklet flere digitale løsninger - blandt andet virtuelle showrooms.

Den udvikling vil Bestseller nu accelerere.

- Med vores investeringer har vi formået at komme endnu tættere på vores kunder og samarbejdspartnere, og det fokus kommer vi til at fastholde og fortsat udvikle, fortæller topchefen.

Bestseller har i regnskabsåret solgt for i alt 26,4 milliarder kroner. Det er knap 2,3 milliarder kroner mere end regnskabsåret før.

Det gode resultat betyder, at Bestsellers medarbejdere nu får en ekstra månedsløn. Det beløber sig til 300 millioner kroner.

Modekoncernen blev i sin tid stiftet af Anders Holch Povlsens forældre. I januar blev han af Bloomberg vurderet til at være nummer 240 på listen over de rigste mennesker i verden.

Han har en anslået formue på over 60 milliarder kroner. Ud over at eje Bestseller er han også medejer af tøjselskabet Zalando, ligesom han ejer to tredjedele af aktierne i netsupermarkedet Nemlig.com.