Bestseller-ejer er Danmarks rigeste på ny liste

Seks danskere er på Bloombergs liste over verdens 500 rigeste personer.

Bestseller har været utilfreds rastepladsen, fordi den skæmmede virksomheden.
Bestseller har været utilfreds rastepladsen, fordi den skæmmede virksomheden.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

På trods af coronakrisen kan Anders Holch Povlsen formentlig godt finde smilet frem. På Bloombergs liste over verdens rigeste personer er han nemlig nu den dansker, der er højest på listen.

Dermed overhaler han Coloplast-arvingen Niels Peter Louis-Hansen.

Bloomberg skriver, at Anders Holch Povlsens formue er på 8,62 milliarder dollars – svarende til 53,18 milliarder danske kroner. Det giver en placering som verdens 254. rigeste.

Niels Peter Louis-Hansens formue er på 8,61 milliarder dollars. Det svarer til 53,12 milliarder danske kroner og en placering som nummer 255 på listen.

Formuen er steget

På listen fremgår det, at Anders Holch Povlsens formue er steget gevaldigt i år med næsten 14 milliarder kroner.

Det sker, selvom overskuddet i Bestseller-koncernen er faldet drastisk.

I årsregnskabet sidst i november fremgik det, at overskuddet efter skat var faldet med 96 procent fra 1,2 milliarder kroner sidste år til 45 millioner i år.

Seks danskere på listen

Anders Holch Povlsen og Niels Peter Louis-Hansen er ikke de eneste danskere, der figurerer på Bloombergs liste over verdens 500 rigeste personer.

Fire andre danskere er således også på, og her storrepræsenterer Lego-familien med alle fire i form af Kjeld Kirk Kristiansen, Agnete Kirk Thinggaard, Thomas Kirk Kristiansen og Sofie Kirk Kjær Kristiansen på placeringerne som nummer 326, 339, 340 og 343.

Verdens rigeste er ifølge Bloomberg amerikanske Jeff Bezos, der grundlagde Amazon, mens Tusla-grundlægger Elon Musk er nummer to. Top tre rundes af af Microsofts Bill Gates.