Bestseller bløder på bundlinjen

På bare et år er overskuddet halveret fra 2,4 milliarder til 1,2 milliarder kroner. Til gengæld viser årsregnskabet en vækst på fem procent.

Årets resultat vidner om hårde tider for tekstilbranchen. Selv om Bestseller har haft en vækst på fem procent, så er det langt under de forventninger, som virksomheden havde i starten af regnskabsåret.

- Der er ingen undskyldninger. Vi har haft bedre muligheder end vi har formået at udnytte, siger Bestsellers direktør Anders Holch Povlsen til Dagbladet Børsen.

Håber på fremgang

Investeringer i blandt andet Indien og Mellemøsten er blevet nedskrevet, fordi de ikke har givet den vækst, som man havde forventet. I alt er der nedskrevet for 750 millioner. Men det regner direktøren med at få rettet op på.

- Hvis ikke vi får en fordobling og når tilbage på sidste års niveau, så er det en skuffelse. Men vi får ikke tab og hensættelser i samme størrelsesorden igen, og jeg håber, at vi har taget højde for de fleste af de dårligdomme, der kan ramme os i den kommende tid, siger Anders Holch Povlsen til Dagbladet Børsen.

Bestseller har cirka 14.000 ansatte. Heraf 3300 i Danmark.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Erhverv.