Bestilte tæskehold til SKAT-medarbejder: Nu er dommen faldet

Gerningsmanden forklarede i retten, at han følte sig personligt forfulgt af skattemedarbejderen. Nu er han idømt halvandet års fængsel for medvirken til grov vold.

Foto: Scanpix / Erik Refner

37-årige Mahmoudreza Mirsepasi fra Københavnsområdet er i byretten i Viborg blevet idømt halvandet års fængsel for medvirken til grov vold mod en SKAT-medarbejder fra Bording ved Silkeborg.

Manden blev dømt for at bestille to mænd, en bror og en anden mand, til at opsøge den kvindelige medarbejder på hendes bopæl ved Silkeborg, hvor hun blev udsat for grov vold i form af knytnæveslag og spark.

Det betød, at hun brækkede kæben flere steder og brækkede flere ribben.   

Inden dommeren trak sig tilbage for at vurdere strafudmålingen i sagen, fik den 37-årige tiltalte det sidste ord. Han undskyldte, at han bestilte to mænd til at tage fra Sjælland til Jylland for at presse den kvindelige medarbejder til at sige op.

'Hun skulle have lussinger'

Manden forklarede i retten, at hun 'bare skulle have nogle lussinger og sættes op mod en mur'. Han havde gennem en længere periode følt sig personligt forfulgt at SKAT-medarbejderen, der arbejdede på en skattesag mod den 37-åriges to virksomheder.

Kort om SKAT-overfaldet

14. marts 2017 – Den 37-årige kvindelige SKAT-medarbejder bliver overfaldet ved sit hjem i Bording. Episoden udspillede sig tidligt om morgenen, da hun var på vej på arbejde.

24. august 2017 – Tre mænd, der er bosiddende i København, anholdes i forbindelse med overfaldet. De er henholdsvis 28, 37 og 47 år gamle.

8. december 2017 – To af de tre mænd er i retten i Viborg. Den ene fik fristforlængelse, mens 37-årige Mahmoudreza Mirsepasi blev idømt halvandet års fængsel for medvirken til grov vold.

Forsvareren, Mette Grith Stage, opfordrede til, at man ikke lod følelserne løbe løbsk. Hun mente, at en straf på 12-13 måneder ville være passende.   

 

00:56 Luk video

Dommeren valgt dog at idømme den 37-årige mand halvandet års fængsel.   

- Retten lægger blandt andet til grund, at dømte betalte sin bror 50.000 kroner og hjalp med at udpege hende ved navn og med en beskrivelse af, hvordan hun ser ud. Det var et nøje planlagt og groft voldsforhold, konstaterede dommeren.

Den 37-årige mand modtog dommen og vil dermed ikke anke den. Han skal desuden betale godt 20.000 kroner i erstatning til Skat-medarbejderen.

 

02:14 Luk video

 

Læs også Skattemedarbejder overfaldet udenfor sit hjem ved Silkeborg