Barndomsklubben jubler over Nissen-salg: - Vi er stolte helt ind i hjertet

​Nyheden om Rasmus Nissens skifte til Ajax får de store følelser frem i barndomsklubben Brande IF.

Godt nok er det efterhånden nogle år siden, Rasmus Nissen snørede fodboldstøvlerne på træningsbanerne i Brande, men i barndomsklubben har man langt fra glemt stortalentet, der i dag har skrevet kontrakt med Ajax Amsterdam.

Her var stoltheden over Nissens klubskifte stor, da TV MIDTVEST besøgte formanden for Brande IF, Michael Koch, efter storsalget af højrebacken blev offentliggjort.

- Det gør os rigtig stolte. Det er en rigtig BIF’er (spiller fra Brande IF, red.), der er taget til Holland, siger Michael Koch.

- Rasmus er en rigtig Brande-dreng. Han er stille og rolig og nede på jorden. Han har hjertet på det rette sted. Han har tit besøgt os her i Brande, efter han skiftede til FC Midtjylland, så han glemmer ikke lige sådan, hvor han kommer fra.

- Uanset om han er i Ajax, Barcelona eller på månen, så vil han altid være en Brande-dreng, lyder det fra Michael Koch.

Brande IF får andel i salget

Det er ikke kun FC Midtjylland, der kan glæde sig over det store salgsbeløb på omkring 50 millioner kroner for Rasmus Nissen. Overgangen fra det midtjyske til Ajax Amsterdam kommer også til at lune i klubkassen i Brande.

Det er nemlig sådan, at en lille procentdel af transfersummen går til de klubber, som har udviklet spilleren i ungdomsårene. I Rasmus Nissens tilfælde er det klubberne Brande IF, Ikast FS og Herning Fremad.

Hvor mange uddannelsespenge, Brande IF kommer til at kunne sætte i banken, ved man dog ikke endnu.

- Nu er vi jo jyder, så vi skal lige se pengene, før vi bruger dem. Det vigtigste er, at Rasmus er kommet afsted.

- At der falder lidt penge af er selvfølgelig rart. De skal bare bruges på den rigtige måde i Rasmus’ ånd, siger Michael Koch.

Rasmus Nissen spillede i Brande IF til han var 12 år gammel.