77-årige Dennis runder 5.000 kampe som dommer: Har et godt råd til andre dommere

Han vil gerne hygge sig før og efter kampene med spillerne, men når fløjten lyder, er det ham, der bestemmer.

Dennis Andersen har været aktiv fodbolddommer siden 1967.
Dennis Andersen har været aktiv fodbolddommer siden 1967.
Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

5.000 kampe og ’still going strong’. Sådan kan 77-årige Dennis Andersen bedst beskrives, når han løber rundt som fodbolddommer.

Torsdag aften rundede han det skarpe hjørne på 5.000 kampe, og det blev fejret, da han dømte oldboys-opgøret mellem Herning Fremad og Vildbjerg.

- Det er sjovt. Jeg håber også, at vi får det lidt hyggeligt bagefter. Det er også lidt rørende på en måde. Fordi det er ens kammerater gennem lang tid, siger Dennis Andersen om aftenens begivenheder.

Den rutinerede herre har været klædt i det karakteristiske tøj siden 1967, hvor han startede som dommer af en helt bestemt årsag.

Diskuterede med dommer i 1967

Det hele startede nemlig under en kamp, hvor han selv var spiller og kom op at diskutere med dommeren.

- Så sagde han til mig, at jeg lige kunne tage et dommerkort, og så kunne vi snakke sammen. Da jeg havde gjort det, måtte jeg give ham ret i, at jeg tog fejl. Og så begyndte jeg at dømme, husker Dennis Andersen om den spæde begyndelse på det, der altså torsdag kulminerede med kamp nummer 5.000.

Siden starten har han ikke kigget sig tilbage. Står det til ham selv, bliver hverken støvler eller dommertøj lagt på hylden endnu.

- Normalt klarer kroppen det godt nok. Jeg træner, cykler og løber en del. Så det er sådan set meget let, siger Dennis Andersen.

Et godt råd

Dommergerningen er formentlig en af de mest udskældte i hele Danmark.

Men det er ikke sådan, den rutinerede dommer oplever det, når han løber rundt inde på banen.

- Det er sjovt. Folk tror, at vi kun bliver skældt ud. Men det gør vi ikke. Vi har masser af gode stunder sammen med spillerne. Det er hyggeligt, siger han.

Han har også et godt råd til de dommere, der har svært ved at kontrollere kampene.

- Jeg har det sådan, at før kampene og efter kampene må de sige, hvad de vil, men under kampene er det mig, der bestemmer. Ellers så er de ude.

0:59
78-årige Dennis Andersen fra Ikast dømmer torsdag sin fodboldkamp nummer 5000.