700 mødes på Efterskolefestival: - Jeg blev helt rørt

Hundredevis af elever bruger påskeferien på at deltage i en efterskolefestival i Ikast.

For rigtig mange efterskoler er idræt det helt store omdrejningspunkt i løbet af et skoleår.

Men for eleverne fra Hardsyssel Efterskole er frivilligheden, og det fællesskab der følger med, i fokus i disse dage, hvor de mødes til Efterskolefestival i Ikast sammen med syv andre efterskoler. 

Her bruger 700 elever og lærere tre dage af deres påskeferie på alt fra korsang til træklatring. Og det giver et helt særligt sammenhold, forklarer Peter Hedegaard, der er elev på Hardsyssel Efterskole.

- Det er en fed måde at lære nye folk at kende på, og jeg synes også, det er fedt at lave andre ting, som man ikke gør i hverdagen. Jeg binder ikke rafter fast i træer til hverdag, griner han.

- Man er tvunget til at snakke med andre og lære dem at kende. Jeg tror også det gør, man bliver bedre til at snakke med folk, siger Peter Hedegaard. 

- Jeg blev helt rørt

Også blandt lærerne er der store oplevelser at hente på festivalen. Det fortæller lærer på Vesterbølle Efterskole Christina Lykkegaard, der har set sine elever blomstre på turen til Ikast.

Efterskolelærer Christina Lykkegaard er blevet rørt over at se sine elever nyde festivalen for efterskoleelever i Ikast.
Efterskolelærer Christina Lykkegaard er blevet rørt over at se sine elever nyde festivalen for efterskoleelever i Ikast.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

- Det giver dem nogle andre oplevelser, end de kan få derhjemme.

- Nu sad jeg og blev helt rørt sammen med en kollega, da vi så seks af vores elever være på scenen lige før, hvor de dansede forrest. Vi vidste godt, det var udfordrende for dem, men vi blev stolte over, at de stod der og turde stå op for sig selv, siger Christina Lykkegaard.

Efterskolefestivalen holdes fra den 15. til 17. april.

I torsdags lavede 1.600 efterskoleelever opvisning foran tusindvis af tilskuere i Boxen. I denne reportage kan du komme med til den store gymnastikopvisning på heden. 
Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST