45-årig kvinde stukket med en kniv i halsen af sin samlever

Kvinden er umiddelbart uden for livsfare efter overfaldet.

Opdateret kl. 13:24

Opdateret med citater fra Nanna Lundhøj, der er anklager hos Midt- og Vestjyllands Politi.

  Mandag formiddag bliver en 51-årig mand fra Brande fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Herning, efter han søndag stak sin samlever, en 45-årig kvinde, i halsen med en kniv.

  - De er blevet uenige om et eller andet, og så tager han en kniv og stikker hende i halsen, fortæller Henning Præstegaard, der er politikommissær ved lokalpolitiet i Herning.

  Politiet modtog anmeldelsen kl. 12:46, formentlig af en nabo. Kvinden formåede efter knivstikket at flygte fra deres fællesadresse på Drosselvej.

  - Hun er selvfølgelig behandlet på skadestuen og er blevet afhørt. Hun er umiddelbart uden for livsfare, men selvfølgelig i chok over at være blevet stukket i halsen, siger politikommissæren.

  Den 51-årige mand sigtes nu for drabsforsøg som følge af stikket. 

  quote- De er blevet uenige om et eller andet, og så tager han en kniv og stikker hende i halsen

  Henning Præstegaard, politikommissær ved lokalpolitiet i Herning

  - Det er en teknikalitet, når politiet får sådan en anmeldelse, for det er jo utroligt farligt. Den ender formentlig ikke der (med drabsforsøg, red.), for vi skal have undersøgt hans forsæt. Ville han skade hende, eller ville han slå hende ihjel? Det skal vi undersøge nærmere, siger Henning Præstegaard.

  Henning Præstegaard oplyser, at politiet ikke yderligere er bekendt med tumult i parrets forhold. 

  Grundlovsforhør bag lukkede døre

  Mandag formiddag kl. 11 blev den 51-årige fremstillet i grundlovsforhør bag lukkede døre. Derfor er det også sparsomt, hvad Nanna Lundhøj, der er anklager hos Midt- og Vestjyllands Politi, kan fortælle fra retssagen.

  - Han ville ikke udtale sig, men er sigtet for drabsforsøg på sin kone. Sagen skal efterforskes og vidner skal afhøres i sagen, siger Nanna Lundhøj.

  - Om der bliver ved med at være sigtelse for drabsforsøg, eller om den skal sættes ned, det skal vi også have fundet ud af.  

  Manden blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet i fire uger.


  Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien 112.