42-årig mand fra Ikast skal syv år i fængsel for flere røverier

En 42-årig mand fra Ikast er fredag blevet idømt syv års ubetinget fængsel efter et hjemmerøveri og to andre røverier i Ikast. Manden nægter sig skyldig.

Fredag er 42-årige Bilgin Akbina fra Ikast blevet idømt syv års ubetinget fængsel efter at have lavet et hjemmerøveri og to andre røverier.

Hjemmerøveriet fandt sted den 19. marts i år og gik ud over en 74-årig mand, som blev skubbet og faldt under røveriet. De to andre røverier foregik også i Ikast.

Den dømte og den 74-årige kendte ikke hinanden, og det er blandt andet det forhold, der fører til den høje straf.

- Juridisk ser man med meget strenge øjne på hjemmerøverier, hvor forurettede og gerningsmanden ikke kender hinanden, fortæller Nanna Lundhøj fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi til TV MIDTVEST.

Hun kalder sagen for alvorlig, fordi det blandt er ældre og fysisk eller psykisk udfordrede borgere, som røverierne er gået ud over. Derfor er hun godt tilfreds med dommen.

- Jeg er tilfreds med resultatet og mener, sagen er endt, som den skulle taget sagens alvorlighed i betragtning, siger Nanna Lundhøj.

Den 42-årige nægter sig skyldig i alle tre røveriforhold. Han har bedt om betænkningstid, hvilket betyder, at han har 14 dage til at vurdere, om han vil anke dommen.

Bilgin Akbina blev desuden dømt for besiddelse og køb af kokain og to tilfælde af tyveri. Sagen blev behandlet som en domsmandssag ved retten i Herning, og han blev fredag eftermiddag fængslet efter dom med henblik på afsoning.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien 112.