32 risikerer at miste jobbet

32 medarbejdere på den socialøkonomiske virksomhed "Rosenbedet" i Brande risikerer at miste jobbet inden årets udgang.

Det såkaldte rimelighedskrav spænder ben for, at de ansatte på Rosenbedet i Brande kan blive i deres flex- og skånejobs med løntilskud. 32 risikerer at miste jobbet. Den socialøkonomiske virksomhed har eksisteret i mere end 20 år for medarbejdere med specielle udfordringer.

Her får de en ny start og en meningsfyldt tilværelse.

- Tænk sig, at der er nogen, der har brug for en stadigvæk, selvom man er lettere handicappet, smiler Flemming Poulsen, som er medarbejder hos Rosenbedet.

Og han er en af mange. Gennem årene har flere end 500 ansatte haft kortere eller længere perioder på Rosenbedet. En succeshistorie, der nu er truet af lukning, fordi Rosenbedet ikke længere får dispensation fra rimelighedskravet - der forlanger fem ordinært ansatte for hver medarbejder med løntilskud.  

- Det kan ikke være rigtigt, at der ingen minister er, der kan se, at det her er godt – for der er dog også fornuftige mennesker i Folketinget, mener bestyrelsesformand i Rosenbedet Preben Christensen.

Fornuftige eller ej, så er kravene lavet for at forhindre konkurrenceforvridning.

- Jeg tror ikke på, at vi kunne finde nogen, der ville sidde og smøre bolte en hel dag på en normal arbejdsplads, mener bestyrelsesformanden.  

Det er et synspunkt, der får støtte fra et af de lokale folketingsmedlemmer.

- Det, det handler om, det er jo, at man skal finde noget livskvalitet, at man skal finde noget ordentligt arbejdet til nogle mennesker, som i forvejen har det svært, siger det socialdemokratiske folketingsmedlem Annette Lind.

Den ansvarlige minister sender Sorteper videre til arbejdsmarkedets parter, som traditionelt har haft stor magt i spørgsmålet.

- Det kræver en fælles indstilling fra dem, og nu vil jeg prøve at udfordre dem igen, siger Jørn Neergaard Larsen, som er Venstres beskæftigelsesminister.

Men det svar godtager Annette Lind ikke.

- Det er smadder ærgerligt, hvis man må se i øjnene, at 32 arbejdspladser går tabt, fordi en minister ikke vil tage ansvar, kritiserer hun. 


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Erhverv.