29-årig udvises af Danmark efter brandstiftelse på Kærshovedgård

Brandstiftelse og hærværk er endt med fængselsdom og udvisning for iransk mand.

En 29-årig iransk mand er ved retten i Herning blevet idømt et års fængsel og udvisning af Danmark.

Manden er dømt for blandt andet at have tændt ild til materiale, der stod placeret tæt på en bygning på Udrejsecenter Kærshovedgård, hvor han boede frem til sin anholdelse. Det skete tilbage i juli, og ilden bredte sig efterfølgende til en bygning på centret. Det er også på udrejsecenteret, at den 29-årige har kastet sten efter personalet og lavet andet hærvæk.

Manden har fået afslag på asyl, og derfor har han i en periode boet på Kærshovedgår på tålt ophold. Nu har han udsigt til et års ubetinget fængsel og efterfølgende udvisning af Danmark.

- Jeg er meget tilfreds med dommen. Jeg gik efter et år og tre måneder, så et år er jeg tilfreds med, siger Claus Benner, der er senioranklager ved anklagemyndigheden i Midt- og Vestjyllands Politi.

Ifølge anklageren har det fældende bevis været den nøglebrik, manden har fået i forbindelse med sit ophold på Kærshovedgård. Alle beboere på udrejsecenteret har hver sin brik, der giver adgang til centeret, og den 29-åriges har været i brug lige før og efter branden. 

Manden har ikke anket dommen, og han er fortsat fængslet.