17-årig pige anholdt for vidnetrusler

En 17-årig pige fra Brande blev i går aftes anholdt for vidnetrusler mod en 15-årig pige fra Ikast. Politiet ser med stor alvor på sagen. Hun fremstilles derfor i grundlovsforhør kl. 13.

Trusler mod vidner er ikke populært hos politiet. Det lærte en 17-årig pige fra Brande på den hårde måde tirsdag aften, da hun  blev anholdt for vidnetrusler mod en 15-årig pige fra Ikast.

De to piger kender hinanden godt, for den 16. januar i år anmeldte den 15-årige pige nemlig den 17-årige for vold efter en halfest i Ikast. Og dét har altså gjort den 17-årige så vred, at hun tirsdag ad flere omgange over telefonen truede den 15-årige pige.

- Vi ser meget alvorligt på den her slags sager, for vidnetrusler er jo en trussel mod vores retssystem. Og i det her tilfælde, der er der tale om så alvorlige trusler, at vi valgte at anholde den 17-årige, forklarer Bent Smedegaard fra Lokalpolitiet i Herning.

Truede med yderligere vold

Den 17-årige pige har ifølge politiet truet den 15-årige med, at hun ville gøre skade på hende igen, hvis hun fastholdt sin første anmeldelse mod hende.

Politiet anholdte den 17-årige klokken 23.06, og siden har hun siddet i Ringkøbing Arrest. Herfra bliver hun flyttet til Herning, og klokken 13 bliver hun fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Herning.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Samfund.