Voldsom brand i Borbjerg Mølle Kro: - Den kommer nok til at brænde ned til grunden

Natten til mandag opstod der brand i Borbjerg Mølle Kro. Politi og brandvæsen er fortsat til stede ved kroen mandag morgen.

0:35
Politiet fortæller, at der har været ild i samtlige bygninger på Borbjerg Mølle Kro.
Foto: Morten Løvig Nielsen, TV MIDTVEST

Kort før klokken 3:00 natten til mandag blev både politi og brandvæsen kaldt til Borbjerg Mølle Kro ved Holstebro. Her var der udbrudt en voldsom brand i kroen.

- Det har brændt lystigt, og den kommer nok til at brænde ned til grunden, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi til TV MIDTVEST.

Da redningsmandskabet ankom, havde ilden så godt fat i kroen, at brandvæsnet i første omgang måtte koncentrere sig om, at branden ikke spredte sig, fortæller politiets vagtchef.

- Kroen er omgivet af meget natur, så det var vigtigt at undgå, at branden skulle udvikle sig, siger Anders Hansen.

Borbjerg Mølle Kro & Hotel ligger omgivet af natur ved Møllesø.
Borbjerg Mølle Kro & Hotel ligger omgivet af natur ved Møllesø.
Foto: Mathias Øgendal / presse-fotos.dk

Der var ingen mennesker på adressen, da branden opstod. Det var derfor nogle unge drenge i området, der opdagede branden og anmeldte den.

- Vi ringede selvfølgelig til ejerne, som er meget chokerede. De havde gået og gjort klar til, at der skulle være ryk ind på kroen i dag, siger vagtchefen.

Både politi og brandvæsen er fortsat til stede ved kroen mandag morgen, og vagtchefen forventer, at der vil være efterslukning det meste af dagen. Politiet må derfor vente med at undersøge, hvordan branden er opstået.

- Det er for tidligt at gætte på en årsag. Vi har ikke kunnet indsamle spor, imens brandfolkene har været i gang, siger Anders Hansen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Indtil videre er Borbjerg Møllevej spærret fra Trabjergvej til Bukdalvej.

- Man kan ikke køre rundt om søen. Vejene er for små, og der er for meget brandvæsen og politi, siger vagtchefen. 

1:47
TV MIDTVEST besøgte Borbjerg Mølle Kro i 2018, da kroen netop var blevet solgt til de seksdobbelte danseverdensmestre Ashli Williamson og Bjørn Bitsch samt Malene og Mark Harpøth.