Voldeligt opgør: Øjenvidne låste sig inde i pølsevogn

Flere vidner overværede det voldelige sammenstød på Enghaven i Holstebro torsdag aften. Det var længe undervejs - og pludselig gik det stærkt.

Benjamin Krogh var torsdag på arbejde i sin mors pølsevogn på Enghaven i det centrale Holstebro. Som så mange gange før. Men denne gang blev meget usædvanlig.

- Der stod en gruppe unge på hjørnet (tyve meter væk, red.). I begyndelsen var det stille og roligt, men de blev mere og mere utålmodige, fordi der var én, der snakkede i telefon. De blev utålmodige af at vente på én eller anden, siger han til TV MIDTVEST.

- De stod der i halvanden time. Det blev mere og mere anspændt. Jeg kunne fornemme, at de nok ventede på nogen, hvor det ville få et andet udfald end det, der var planen.

Her ses pølsevognen, som Benjamin Krogh befandt sig i. Det var på den anden side af vejen - hvor knallerten holder på billedet - der opstod tumult.
Her ses pølsevognen, som Benjamin Krogh befandt sig i. Det var på den anden side af vejen - hvor knallerten holder på billedet - der opstod tumult.
Foto: Poul Gerner, TV MIDTVEST

Han nåede at se personer med både dansk og udenlandsk herkomst.

Lukkede ned - og hørte så bil

Tingene skulle gå, som Benjamin Krogh frygtede. 

- Jeg valgte at lukke ned ti minutter, før jeg plejer. For jeg kunne godt fornemme, at det blev mere og mere træls. Jeg fik lukket fronten ned, så jeg ikke kunne se noget - men så kunne jeg godt høre, at der kom én eller to biler kørende, og så begyndte de at råbe af hinanden, uddyber han.

Hør Benjamin Krogh forklare, hvordan han oplevede den voldelige episode torsdag.

- Der gik nok fem minutter, og så skulle jeg lige have fat i mine borde. Og så kunne jeg høre en kvinde, der siger til en anden, om det er politiet, hun har fat i, for nu står han fandme også med en kniv derovre. Og så tænker jeg ligesom, at jeg lige går ind i pølsevognen igen og låser den. Der er ligesom ikke nogen, der kan komme ind, med mindre de smadrer vognen.

Benjamin Krogh formoder, at slagsmålet handlede om hash eller stoffer.

Andet vidne: Det var voldsomt - og det gik hurtigt

Ikke langt fra pølsevognen var frisør Cecilie Raahede på vej hjem fra arbejde. 

- Jeg har fri og kommer ud inde fra butikken af og kan se nede ved Enghaven, at der er ballade. De er ret aggressive og ret mange, så jeg går hen til min bil for at køre hjem.

Cecilie Raahede smed benene på nakken og fandt hurtigt sin bil, da hun så, hvordan sammenstødet på Enghaven udviklede sig.
Cecilie Raahede smed benene på nakken og fandt hurtigt sin bil, da hun så, hvordan sammenstødet på Enghaven udviklede sig.
Foto: Poul Gerner, TV MIDTVEST

- Det går ekstremt hurtigt, og der er én, som er meget aggressiv. Og kammeraten til ham den aggressive prøver at få lidt ro på, men det eskalerer bare yderligere. Så de bliver egentlig lidt uvenner internt, for han prøve at dæmpe ham.

Og så skete det uundgåelige. Der kom våben i spil.

- Pludselig er der trukket en hammer og en kniv. Det gik meget stærkt det hele. Da jeg kører forbi dernede, slås de med kniv.

Nægter sig skyldig

Politiet har fredag fremstillet to personer i grundlovsforhør. Den ene in absentia, fordi han på grund af sine skader var på sygehuset i Aarhus. Den anden - en 32-årig mand fra Holstebro - var til stede. Han nægtede sig skyldig.

Ifølge politiet var det den 32-årige, der slog den anden tiltalte i hovedet med en hammer. Han blev slået i panden og i højre øje. Noget, politiet betragter som legemsangreb af særlig grov og farlig karakter.

Begge mænd er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Sådan så det blandt andet ud torsdag aften efter slagsmålet.
Sådan så det blandt andet ud torsdag aften efter slagsmålet.
Foto: Kristian Andersen, TV MIDTVEST

 

 

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.