VM-sølv til lokal rytter

Frederikke Stougård fra Nørre Felding ved Holstebro har vundet sølv til VM for islandske heste i Herning. (Foto: Ulrich Neddens)

Ungrytteren Frederikke Stougård fra Nørre Felding har vundet sølv til VM for islandske heste i Herning.

- Det er helt vildt. Jeg har aldrig været med til noget så stort som det her. Alle klappede, og det var helt vildt, siger en glad Frederikke Stougård.

I weekenden har deltagere fra 15 nationer været samlet til VM for islandske heste i Herning. Søndag var der omkring 10.000 publikummer på tribunen.

Mange nerver på

En af dem gik til ungrytteren Frederikke Stougård, som lige før verdensmesterskaberne vandt DM i disciplinen tölt. På forhånd regnede hun med at blande sig i toppen, og det lykkedes, på trods af hun er med til VM for første gang.

- Til første VM skal man jo lige starte, og der var mange nerver, men der er ikke så store forventninger til dig. At det hele så lige klapper, det er jo fantastisk, siger den 20-årige rytter.

Frederikke Stougård vandt sølv i den klassiske og prestigefyldte tölt-klasse T1 for ungryttere. I T1 vises hesten i tre-tempi tölt på begge volter. Tölt er en medfødt gangart, som kun islandske heste har.

Også guld- og bronzemedaljen gik til danske ryttere.

1. Caroline Poulsen og Helgi frá Stafholti fra Danmark

2. Frederikke Stougård og Börkur frá Sóljeimum fra Danmark

3. Kristian Tofte Ambo og Tónn frá Ólafsbergi fra Danmark

Søren Madsen fra Skjern slog lørdag verdensrekorden i pasløb og vandt sølv. Søndag deltog han i pas-væddeløb over 100 meter. Desværre blev han diskvalificeret i begge gennemløb, og det blev derfor ikke til nogen medalje søndag.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sport.