Viste våben til veninde: Nu er han idømt fire og et halvt års fængsel

Retten i Holstebro har idømt en 43-årig mand fire og et halvt års fængsel for ulovlig pistol.

Det er ikke omkostningsfrit at bevæge sig rundt på gade og stræder med en ladt pistol. Det måtte 43-årige Dennis Wiborg Nielsen fra Frederikshavn sande, da han torsdag var på anklagebænken ved Retten i Holstebro.

Han har tidligere siddet i fængsel for drabsforsøg på sin ekskæreste, og nu er han så igen sat bag lås og slå. Denne gang er han idømt fire og et halvt års fængsel for ulovlig våbenbesiddelse.

- Det er da helt klart en grov sag, når man er i besiddelse af et våben med ammunition på offentlige steder. Det signalerer jo, at man er parat til at bruge den, fortæller Nanna Lundhøj, der er anklagerfuldmægtig hos Midt- og Vestjyllands Politi.

quoteHan nægtede, at det var hans våben. Han påstod, at det var hendes våben, men vidneforklaringer og DNA-prøver gjorde, at retten fandt ham skyldig

Nanna Lundhøj, Anklagerfuldmægtig, Midt- og Vestjyllands Politi

Dennis Wiborg Nielsen blev den 9. august anholdt af Midt- og Vestjyllands Politi i Hvidbjerg på Thyholm. Det skete efter, at han havde fremvist en ladt pistol til et kvindeligt bekendtskab i hendes dagligstue.

Kvinden havde derefter spurgt ham, om de ikke skulle skaffe sig af med pistolen, og da manden var enig i det, havde kvinden kørt afsted med den. Herefter kontaktede hun politiet, og den episode har nu givet 43-årige Dennis Wiborg Nielsen fire og et halvt års fængsel.

Er det ikke en voldsom straf for den episode? 

- Udgangspunktet for ulovlig våbenbesiddelse er to og et halvt års fængsel, og grunden til, at straffen er større her, er, at manden har en reststraf fra tidligere på to år, forklarer Nanna Lundhøj.

Dennis Wiborg Nielsen er tidligere dømt for at have udsat sin ekskæreste for flere alvorlige knivstik. I 2016 fortalte TV 2 Nord om episoden fra Aalborg, som gav ham seks års fængsel. 

Tidligere i år blev han så prøveløsladt, men de to år, han mangler at afsone, er nu lagt til straffen på den nye dom. Det sker, fordi prøveløsladelsen skete under den forudsætning, at han ikke måtte begå ny kriminalitet.

Gennem retssagen nægtede han sig skyldig.

- Han nægtede, at det var hans våben. Han påstod, at det var hendes våben, men vidneforklaringer og DNA-prøver gjorde, at retten fandt ham skyldig, fortæller Nanna Lundhøj.

Han valgte ikke at anke dommen.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.