Veteraner kritiserer kommunes håndtering af sag om bosted

Veteranstøtten er dybt skuffede over Holstebro Kommune efter manglende svar om bosted til veteraner. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer lørdag.

Det er på marken her, at Knud Christensen ønsker at bygge hytter til veteranerne.
Det er på marken her, at Knud Christensen ønsker at bygge hytter til veteranerne.
Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

Et bosted for veteraner står højt på ønskelisten hos Veteranstøtten i Danmark. Men ansøgningen, som er blevet sendt til Holstebro Kommune, er aldrig blevet besvaret, og det møder nu kritik. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer lørdag.   

I sidste uge bragte vi historien om Knud Christensen, der ejer Flamingo Naturpark ved Vemb. Han vil bygge ti feriehytter på sin grund til krigsveteraner, der har brug for fred og ro. 

Knud Christensen har sammen med Veteranstøtten i Danmark arbejdet på at etablere ’’Bosted Nordvest’’ med de ti pladser for veteraner ved Flamingo Naturpark i Vemb. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer. For at få lov til at etablere et bosted kræver det godkendelse fra Kommunen.

- Vi har sendt en ansøgning, men vi aldrig har fået et svar på det fra Holstebro Kommune. Og det er da skuffende, siger Preben Korregaard, der er formand for uddannelsesudvalget i Veteranstøtten til Dagbladet.

Feriehytter hjælper ikke  

Byrådet i Holstebro vil i stedet godkende en lokalplan med ti hytter, hvor veteranerne kun kan få lov til at være i få dage.

- Det er ikke det projekt, vi har ønsket. Veteraner har brug for et bosted, hvor de kan få ro og ikke for feriehytter, siger Preben Korregaard, der er tidligere officer ved Dragonkasernen.

Sagen har efterhånden kørt længe. Veteranstøtten og Holstebro Kommune har undervejs holdt møder, hvor kommunen har været positivt stemte, så længe stedet kunne godkendes som egentligt socialt tilbud. I sommeren 2017 havde gruppen møde med Socialtilsyn Midt i Silkeborg.

- På sådanne møder tilbyder vi vejledning til ansøgningen - og her til et §107-tilbud med midlertidigt ophold for krigsveteraner. Det er ikke vores opgave at vurdere, om der er et behov, siger Ulla Bitsch Andersen, der er chef for Socialtilsyn Midt til Dagbladet. Det koster cirka 20.000 kroner at få en ansøgning behandlet af tilsynet.

Urimelig kritik  

Preben Korregaard undrer sig over kommunens håndtering af sagen. Hans sidder med en fornemmelse af, at kommunen frygter, at veteranerne bliver i kommunen og dermed bliver en økonomisk klods om benet.

- Men det er netop ikke et sted, hvor veteraner skal bo permanent. Men et sted, hvor de kan samle kræfter og vende tilbage - og allerhøjst bo i måske tre måneder. Og der er mange velvillige fonde, hvor vi kunne få støtte til at bygge stedet, siger Preben Korregaard.

Veteranstøtten er meget skuffet over Holstebro Kommunes håndtering af veteraner?

- Det synes jeg ikke er rimeligt. Vi har søgt at løse det, og vi har ansat en veterankoordinator, siger Lars Møller til Dagbladet Holstebro-Struer.

Veteranstøtten siger også, at det aldrig har fået svar fra kommunen på sin ansøgning?

- Vi kan ikke behandle en ansøgning, som er på en tredje mands jord. Derfor har vi sagt, at de skulle gå gennem ejeren Knud Christensen, siger Lars Møller.

2:09
Her kan du se indslaget om ejeren af Flamingo Naturpark, der kæmper for et bosted til veteraner.