Verdensholdets Maria på hjemmebane

Maria Møgelhøj fra Holstebro kæmpede i lang tid for at komme på DGIs verdenshold, det lykkedes sidste år. I maj optrådte hun på hjemmebane i Holstebro.

Efter at have været på farten rundt i det meste af verden tjekkede Verdensholdet i starten af maj ind i Holstebro. Blandt de 27 gymnaster på holdet glædede en sig særligt meget til opvisningen i Gråkjær Arena. Nemlig 30-årige Maria Møgelhøj, der kommer fra Holstebro.

- Der er kriller i maven ekstra kriller, jeg glæder mig, det bliver fedt, siger hun før opvisningen.

Holdet er i fuld gang med deres Danmarks turne, efter en lang tur rundt i den store verden med shows, workshop og masser af oplevelser.

- Det fedeste har nok været, at man føler det tætte sammenhold, og de tætte venskaber man får. Det er det store fællesskab, som gymnastikken i bund og grund kan levere, siger Maria Møgelhøj.

Har kæmpet otte år for optagelse

quote Det fedeste har nok været, at man føler det tætte sammenhold, og de tætte venskaber man får. Det er det store fællesskab, som gymnastikken i bund og grund kan levere.

Maria Møgelhøj, Gymnast, Verdensholdet

Og Maria har kæmpet ekstra hårdt for at blive en del af Verdensholdets fælleskab. Faktisk tog det hende otte år og fire forsøg, før hun i februar 2016 endelig fik den rigtige besked.

- Kære nummer 22, Maria Møgelhøj, du er optaget på DGI-Verdensholdet (stod der i brevet red.). Og så hoppede jeg op af sofaen, og min søster hun græd, og jeg begyndte at græde, fortæller Maria om øjeblikket, hvor svaret kom.

Til forestillingen på hjemmebane kommer Marias forældre, og de glæder sig til at opleve datteren, efter at de på nærmeste hold har oplevet hendes kamp for at opnå drømmen om en plads på holdet.

- Lige siden det første Verdenshold var afsted, har hun jo gerne ville afsted, og hun har prøvet nogle gange på at komme med, siger Marias mor, Lene Møgelhøj.

Og det er en helt speciel følelse for gymnasterne at optræde på hjemmebane, og det er der fokus på fra Verdensholdets team manager, Lene Bruun.

- Det kan vi jo tydeligt mærke, og det er også noget, vi taler om. Det her med lige at huske, hvem er det lige, der er på hjemmebane i dag, så man kan give dem en ekstra opbakning, siger hun.

Man får lidt tårer i øjnene

quoteLige siden det første verdenshold var afsted, har hun jo gerne ville afsted, og hun har prøvet nogle gange på at komme med.

Lene Møgelhøj, Maria Mor

Opvisningen starter med en speciel velkomst til Maria og to andre, der kommer fra Holstebro fra Holstebros borgmester H.C. Østerby. Da showet går i gang, lever det op til forventningerne både for den hjemvendte Maria og hendes forældre.

- Det er for nice, jeg kan virkelig mærke publikum derude, og pigerne ude bagved siger også, at det er virkelig fedt, så det gør det bare endnu bedre, fortæller Maria under opvisningen.

- Man får lidt tårer i øjnene en gang imellem, Maria kom først ind, så man bliver lidt stolt, siger Marias mor.

Da opvisningen er overstået med stående ovationer til følge, må Maria Møgelhøj også tørre en tåre væk fra øjnene.

- Det er ubeskriveligt, det var bare mega fedt. Det som Vestjylland kan, det er at heppe og give god stemning. Det levede de fuldstændig op til, den kæmpe klapsalve, der var bagefter, var for sindssyg, siger Maria Møgelhøj.

Maria og Verdensholdet forsætter turnéen frem til sommer. Herefter starter hun som lærer på en efterskole med masser af gymnastik på skemaet.

Se indslaget om Maria og Verdensholdet på besøg i Holstebro øverst i artiklen.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sport.