Venstre tøver med at satse på havvindmøller

Mens De Radikale og Socialdemokratiet er klar til at satse stort på havvind, så er stemningen mere tilbageholdende hos Venstre.

Hos Venstre er begejstringen for havvindmøller noget mere afmålt end i rød blok.

Står det til De Radikale skal Danmark være "storeksportør" af grøn energi, og partiet vil frem mod 2030 i alt øge elproduktionen med 3000 megawatt.

Men det er en dårlig idé at satse alt for meget på én type grøn energi, lyder det fra Venstre.

- Der er ingen tvivl om, at havvind kommer til at spille en vigtig rolle i fremtiden. Men det der er uhensigtsmæssigt ved både De Radikales forslag og oppositionens øvrige forslag, det er at man mange år ud i fremtiden vil lægge sig fast på en bestemt form for teknologi. Det kan sagtens være, at der i fremtiden kommer solcelleteknologier frem, der er mere effektive end vindteknologi eller omvendt, siger Thomas Danielsen (V). Han er formand for folketingets Energi-, forsynings- og klimaudvalg.

Han håber i stedet, at man kan blive enige om en løsning, hvor der ikke skal laves en fast energipolitik helt frem til 2030.

- Vi skal hurtigst muligt have truffet nogle beslutninger om, hvad der skal ske med energipolitikken fra 2020 til 2030, men spørgsmålet er, om vi til at starte med skal beslutte os for hele perioden, eller om vi måske i første omgang skal nøjes med at kigge på den nærmeste periode. Det er det, vi hælder til fra Venstres side, siger Thomas Danielsen.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.