Venstre: Bioethanolprojekt i Holstebro er ikke rentabelt

Det har ikke noget med politik at gøre, at et stort bioætanolprojekt ikke bliver til noget, siger Venstre.

Det er ikke Venstres skyld, at et stort anlagt bioætanolprojekt i Holstebro alligevel ikke ser ud til at blive til noget. Projektet er simpelthen bare ikke rentabelt, siger energiordfører for Venstre, Thomas Danielsen.
    
Projektet, kaldet Maabjerg Energy Center, skulle efter planen omdanne landmænds restprodukter til biobrændstof, grøn energi og biogas og skulle have skabt 1000 arbejdspladser.
    
Men selskabets finansieringsforslag, der involverede kommunegarantier og statsgarantier, er ikke blevet godkendt. Maabjerg Energy Center selv mener, at Venstre er vendt på en tallerken, og at det har kostet projektet livet.
    
- Vi har gjort alt, vi kunne, for dette her projekt. Vi har foreslået at lave et lovkrav om bioætanol i brændstof, der ville sikre, at de kunne sælge alt, hvad de producerede, siger Thomas Danielsen.
    
- Men selv med det, så har Den Grønne Investeringsfond, som er dem, der er eksperter på området, ikke kunne se, at projektet kunne blive økonomisk bæredygtigt.
    
- Så har projektet foreslået, at kommunen og de små forsyningsselskaber bag, skulle garantere. Men det går ikke.
    
Han fortæller, at garantierne skulle være på over en milliard kroner, som kommunen og Vestforsyning og Struer Forsyning ville hæfte for.
    
- Men vi kan ikke gå ind og ændre loven, så forsyningsselskaberne kan garantere for et privat foretagende, der ikke er rentabelt, og så tørre regningen af på forbrugerne.
    
- I værste fald kunne selskaberne og kommunen jo gå konkurs, siger Thomas Danielsen.
    
Han mener dog stadig, at der kan være en fremtid for produktion af bioætanol bare ikke med de nuværende forudsætninger.
    
- Det er trist, at projektet ser ud til at ikke at blive til noget. Men vi har gjort alt, hvad vi kunne.
    
- Vi må erkende, at det ikke gik i denne her omgang. Men jeg tror på, at vi vil få et projekt op at stå, der sikrer, at vi kører på grønnere benzin i Danmark, siger Thomas Danielsen.
    
/ritzau/
  

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.