Vemb-borgere: Flygtninge er et plus for byen

Byen Vemb i Holstebro Kommune ser frem til at byde 38 flygtninge velkommen i løbet af året. Tolv er allerede flyttet til, og byens borgere håber, at deres ankomst vil redde byens faldende børnetal.

Nogle spytter på dem. Nogle bygger hegn for at holde dem ude. Men i Vemb i Holstebro Kommune ser de frem til at byde velkommen til i alt 38 flygtninge. Tolv er allerede ankommet til den lille by, mens de resterende 26 flygtninge lander i Vemb inden udgangen af året.

Og det har sat gang i en helt ny mission for byens borgere.

- Kan vi få dem til at blive i byen, så er det et helt klart plus for byen, siger Leif Carøe, der er formand for Vemb Borger- og Erhvervsforening.

Og det med god grund. For byen oplever store problemer med faldende børnetal, hvilket har store konsekvenser for byens børnehave og skole. I skolen siger lederen næste år farvel til 27 elever, mens der kun begynder 15 nye.

- Antallet af ældre er kraftigt stigende, og antallet af de yngre er faldende. Og så kan man jo selv regne ud, hvad det ender med til sidst, siger Leif Carøe.

I Vemb samles borgerne derfor nu for at finde ud af, hvordan de på bedst mulig vis kan få flygtningene til at blive i lokalsamfundet. Et af forslagene er at tilbyde familierne et gratis kontingent til byens fritidsforeninger i håb om, at det vil gøre det nemmere for familierne at slå rødder i Vemb.

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.