Varetægtsfængslet for Holstebro-drab

Retten har varetægtsfængslet en 28-årig somalier, sigtet for at have slået socialrådgiver Birthe Christiansen ihjel.

- Jeg kan bare sige, at det har jeg ikke gjort.

Ordene faldt under et grundlovsforhør i Holstebro onsdag aften, hvor den 28-årige mand blev varetægtsfængslet for knivdrabet onsdag morgen på parkeringspladsen uden for jobcentret på Brogårdsvej i Holstebro.

Den 56-årige kvinde blev stukket mange gange med en kniv, som endnu ikke er fundet. Da vidner hørte hende skrige, kom de til og så gerningsmanden forsvinde. Han skjulte ansigtet bag et hvidt tørklæde.

Kvinden lå i en blodpøl og nævnte navnet på den 28-årige somalier. Da en politiassistent i ambulancen spurgte hende, om drabsmanden kunne være netop denne 28-årige mand, svarede den 56-årige, at det kunne det godt være. Det fremgik det af grundlovsforhøret, hvor somalieren virkede energisk og selvbevidst.

Manden kom til Danmark som flygtning i 2008 og taler dansk. Han var vred på Birthe Christiansen, fordi hun som ledende sagsbehandler havde fået ham ud af et privat aktiveringsjob som følge af en sigtelse for vold. Manden er sigtet for vold mod en nabo i Holstebro.

I stedet var han ansat i et beskæftigelsesprojekt på et cykelværksted. Senere onsdag skulle han have mødtes med Birthe Christiansen om sine fremtidsmuligheder. Det fortalte hun de vidner, der forsøgte at komme til hjælp.

Drabsmanden stod gemt bag nogle cykelskure og sprang frem, da Birthe Christiansen mødte op på parkeringspladsen ved jobcentret på Brogårdsvej.

Manden blev varetægtsfængslet til den 24. februar og sagde ja til at lade sig mentalundersøge.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.