Var tæt på sit professionelle gennembrud – pludselig kunne han ikke gå

Jeppe Hauskov var ved at få sit gennembrud på TTH Holstebros førstehold, da store smerter satte en stopper for det. Nu får han comeback med en et-årig kontrakt.

Det var en flyvende Jeppe Hauskov, der for lidt over to år siden fik nogle små smerter i ryggen. Han fik mere og mere spilletid på TTH Holstebros ligahold og ungdomslandholdet. Smerterne blev værre og værre, og til sidst kunne han ikke gå.

quoteDet var sindssygt hårdt endelig at blive professionel, og så bare få det revet væk under mig. Det er sådan noget, man bliver i rigtig dårligt humør af.

Jeppe Hauskov, håndboldspiller i TTH.

- Jeg var jo i gang med at få mit gennembrud for TTH i ligaen, men så startede det lige så stille med, at jeg fik smerter. Så gik der halvanden måned og til en landholdssamling kunne jeg ikke gå, fortæller den 21-årige fløjspiller.

For Jeppe Hauskov har de sidste to år været et personligt og sportsligt mareridt. Han kunne ikke dyrke sin sport eller passe sit arbejde uden store smerter. Han kunne derimod ligge i sin seng for at mindske smerterne mest muligt. 

- Der var mange ting med familie og venner, jeg ikke kunne være med til, og når jeg tog med, var det med mange smerter. Det var sindssygt hårdt endelig at blive professionel, og så bare få det revet væk under mig. Det er sådan noget man bliver i rigtig dårligt humør af.

Gennem halvandet år fortsatte smerterne, og lægerne havde svært ved at finde en udvej for den unge håndboldspiller. Drømmen om at blive professionel håndboldspiller led et stort knæk, da Jeppe Hauskov fik meldingen om, at en operation kunne fjerne hans smerter i ryggen, men at han ikke kunne spille håndbold igen.

- Det var lidt lige meget for mig på det tidspunkt. Der handlede det bare om ikke at have smerter længere, siger fløjspilleren.

Alt ændrede sig for Jeppe Hauskov, da han for et halvt år siden op til sin operation sad på sit værelse og googlede.

- Jeg søgte efter operationen, jeg skulle have. Så dukkede der et blogindlæg op fra en dame, der havde haft den samme skade som mig, men havde fået en operation i tyskland, som hjalp hende virkelig meget. Så vi tog kontakt til tyskerne, og en uge efter blev jeg opereret i tyskland, fortæller Jeppe Hauskov.

Siden da har han genoptrænet og er nu klar til at spille håndbold igen.

Har fået et-årig kontrakt i TTH

De seneste to års mareridt er nu vendt til en drøm, og Jeppe Hauskov kan nu endelig kalde sig professionel håndboldspiller igen. Noget der glæder den 21-årige håndboldspiller, selvom der stadig er en del, der skal bygges på, før kroppen er fuldt kampdygtig igen.

- Det er så sindssygt skønt at være tilbage og lave det, jeg allerbedst kan lide, nemlig håndbold. Det er godt at være en del af fællesskabet med drengene igen i stedet for bare at sidde og kigge på. Nu skal jeg finde tilbage til mit gamle niveau, time mit spil, blive bedre i skudafviklingen og tage mere på i muskelmasse, siger Jeppe Hauskov.

Fløjspilleren har fået en et-årig kontrakt, og i TTH Holstebro er de også glade for, at det unge stortalent igen kan være en del af førsteholdstruppen.

- Jeppe har udvist en usædvanlig høj fightervilje og passion for håndbolden i kampen om at vende tilbage, og derfor er det med stor glæde, at vi nu kan indlemme ham i ligatruppen igen. For to år siden var denne drøm langt væk – nu er den virkelighed, siger direktør i TTH, John Mikkelsen.

TTH Holstebro spiller sæsonens første kamp på udebane mod Ribe-Esbjerg den 1. september.