Vandresti skal lokke tyskere til Holstebro

En ny vandresti med certificeringen "Premiumweg" skal lokke tyske turister til Holstebro kommune

Mange tyske turister valfarter hvert år til Holstebro Kommune. De nyder den danske natur, men længe har de efterspurgt flere naturoplevelser. Det ønske bliver nu opfyldt. For Holstebro Kommune har nu fået sig en ny vandrerute i Husby Klitplantage.

Nu kan de tyske turister blandt andet vandre forbi Nissum Fjord og bunkere fra 2. verdenskrig. Men det er ikke kun de tyske turister, der glæder sig over den nye kvalitetsvandrerute. Onsdag var over 200 lokale nemlig troppet op for at prøve den nye sti.

- Det er simpelthen bare fantastisk. Det kan ikke blive bedre, siger Peder Sønderborg Pedersen, som bor i Holstebro.

- Vi har lavet en, synes vi selv, ret unik naturoplevelse for gæster og borgere i området, siger Thomas Holst, som er leder ved Geopark Vestjylland.

Ruten er en del af de projekter, som skal få Geopark Vestjylland endelig godkendt som UNESCO Global Geopark.

Den 16 kilometer lange rute er certificeret ”Premiumweg” under den tyske vandreforening, og det skal være med til at lokke turister til Holstebro Kommune.

- Det, vi fik at vide fra Det Tyske Vandreinstitut, da de var oppe og certificere ruten, var, at vi godt kunne lave nogle flere parkeringspladser, siger Helle Bjerg Hellesøe, der er turismekoordinator ved Holstebro Kommune.

Turen starter ved Helmklink Havn ved Nissum Fjord, inden den snoer sig ud til Vesterhavet.

Den nye vandresti skal lokke tyske turister til Holstebro Kommune. 

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Natur.