V: Krav om motorvej

Venstre vil ikke stemme for regeringens trafikaftale i næste uge, hvis motorvejen mellem Herning og Holstebro ikke indgår.

Venstre vil nu have afklaring om motorvejen mellem Holstebro og Herning. Derfor kræver Venstre nu, at de 3,7 milliarder kroner til motorvejen bliver sat af. Ellers vil Venstre ikke stemme for næste uges trafikaftale.

- Regeringen må forstå, at hvis den vil have afklaret sine mærkesager, så vi vil have afklaret vores,  siger Venstres Kristian Jensen til TV/MIDT-VEST.

Ifølge Kristian Jensen har Venstre tidligere fundet pengene til motorvejen på finansloven i 2012, men fordi der manglede en VVM-redegørelse, var det ikke muligt. Den redegørelse er nu klar, og derfor vil Venstre nu have klarhed om motorvejen.

- Den VVM-redegørelse ligger der nu, så nu må regeringen holde op med at tøve og få taget den beslutning, siger Kristian Jensen.

I trafikaftalen indgår en beslutning om en ny Storstrømsbro, som Venstre vil stemme for uanset hvad. Men resten af aftalen vil Venstre altså stemme imod hvis ikke motorvejen er med.

- Vores tålmodighed er brugt op, nu gider vi ikke flere fiksfakserier omkring den motorvej, siger venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen til TV/MIDT-VEST.

Hør her hvad finansminister Bjarne Corydon siger til Venstres udmelding:

Bjarne Corydon

Se et indslag om Venstres udmelding:

Venstre blokerer for trafikforhandlinger med krav om penge til motorvejen mellem Herning og Holstebro.

TV/MIDT-VEST bragte d. 14 oktober dette indslag om motorvejen:

MF Thomas Danielsen er bange for, at regeringen kun finder penge til en discount-motorvej.