Utilfredshed med kæmpebesparelser i Holstebro Kommune

Mere end 150 demonstranter viste i dag deres utilfredshed over, at Holstebro Kommune skal spare 19,5 millioner alene på ældreplejen.

I dag drog over 150 mennesker med banner i vejret og kampsang i hænderne gennem Holstebro i protest-optog. De var utilfredse med, at der skal spares 19,5 millioner kroner på ældreplejen i Holstebro Kommune. Besparelser som Social- og Sundhedsudvalget endeligt vedtog i dag.

En af demonstranterne var Inge Thimm. Hun arbejder til dagligt i det lukningstruede Havehuset i Holstebro, der huser ti personer, primært demente.

- Vi vil gerne udtrykke vores følelse om, at vi er rigtig utilfredse med det her. Vi håber, det kommer til at betyde, at politikerne vil tænke sig om endnu engang, måske endda sågar åbner budgetterne igen, sagde Inge Thimm.

I et sidste forsøg på at påvirke politikerne tog demonstranterne turen fra FOA til rådhuset i Holstebro. I dag var Social- og Sundhedsudvalget i Holstebro Kommune samlet en sidste gang for at drøfte besparelserne i ældreplejen.

- Jeg håber selvfølgelig, at de får øjnene op for, at det her simpelthen er for voldsomt, og at de selvfølgelig blandt andet lader være med at lukke Havehuset, hvor jeg er. Og det er set i lyset af, at det er de demente, det går ud over. Det er de aller, aller svageste i vores samfund, og det kan simpelthen ikke være rigtigt, sagde Inge Thimm.

Efter fire timers udvalgsmøde faldt beslutningen. Besparelser på 20,5 millioner kroner blev skåret til 19,5 millioner, og besparelsen blev samtidig udsat et år, så pengene først skal findes i 2017.

Socialdirektøren og sundhedschefen har indkaldt tillidsrepræsentanterne i ældreplejen til møde på mandag. Her vil de orientere om dagens beslutning.

 

2:13
Knap 200 var mødt op ved rådhuset i Holstebro for at demonstrere mod besparelser i ældreplejen.