Unik video: Her springer rovdyr over ulvesikret hegn

Man formoder, det var en ulv, der blev filmet, da den sprang over et hegn ind til får. EU-kandidat mener, man skal kunne forsvare sig mod problemulve.

Enestående natoptagelser fra en ulvesikret fold i Dessau viser, hvordan en formodet ulv hopper over et elektrisk hegn i 90 centimeters højde for derefter at angribe en flok får.

quoteHvis den nærmere undersøgelse beviser, at der er tale om et ulveangreb, så er det endegyldigt dokumenteret, at vi ikke kan hegne os ud af konflikterne mellem ulv og husdyr.

Erik Poulsen, kandidat til Europa-Parlamentet

Se video her.

Optagelserne fra Tyskland skal være sket med et termisk kamera af en jæger lørdag morgen i et område, hvor der i den seneste tid har været en række ulveangreb på får. Ved lørdagens angreb mistede ni får livet, skriver den tyske avis Bild.

Jæger Matthias Hoffmann fulgte angrebet i næsten en hel time.

Se også: Storålam tager på studietur til Tyskland efter nyt angreb, der kostede 12 får livet.

Optagelserne skal nu undersøges nærmere af ulve-eksperter, som også skal undersøge dna-spor fra det filmede angreb.

Erik Poulsen, der er kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre i Midt- og Vestjylland og redaktør af facebooksiden ‘Her er ulven i Danmark', har denne kommentar til videoen:

- Hvis den nærmere undersøgelse beviser, at der er tale om et ulveangreb, så er det endegyldigt dokumenteret, at vi ikke kan hegne os ud af konflikterne mellem ulv og husdyr.

Erik Poulsen vil være Venstres kandidat til det kommende Europa-Parlamentsvalg. Han har én mærksag: Ulven.
Erik Poulsen vil være Venstres kandidat til det kommende Europa-Parlamentsvalg. Han har én mærksag: Ulven.
Foto: Michael Lyck Poulsen, TV MIDTVEST

- Det har fåre- og kvægavlere i både Danmark, Tyskland og de fleste andre europæiske lande vidst længe, men det her bør få myndigheder og politikere til at forstå, at der også er brug for, at husdyrholdere kan forsvare deres dyr mod de problemulve, der finder ud af at hoppe over elektriske hegn, mener Erik Poulsen.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Natur.