Unge skød raketter mod altaner og romerlys efter politibil

Fem gange søndag aften måtte politiet rykke ud i Holstebro, da en gruppe unge skabte utryghed i et boligområde. De samme unge har gjort noget lignende før.

I Københavnsområdet og i Nordsjælland er der de seneste dage blevet affyret fyrværkeri mod personer.

Men det er ikke kun her, unge ikke har forstået, hvad fyrværkeri skal bruges til.

Fem gange søndag aften og natten til mandag måtte Midt- og Vestjyllands Politi rykke ud til Trekanten i Holstebro, fordi en gruppe unge mennesker skabte utryghed i boligområdet.

- Vi er udfordret, for det er svært at pege den enkelte ud i de her episoder, siger politikommissær Knud Lauritsen fra lokalpolitiet i Holstebro.

Politiet rykkede første gang ud omkring klokken 21 søndag aften på Thorshammer, og 40 minutter senere var den gal ved Asagården.

Klokken 23.16 blev der affyret fyrværkeri i Heimdalsparken - her blev der kastet romerlys efter politibiler.

- Det er bestemt ikke ufarligt at skyde fyrværkeri af efter andre personer. Derfor tager vi det også ualmindeligt meget alvorligt, siger politikommissæren.

Over midnat rykkede politiet igen ud til Asagården to gange.

De samme unge på spil igen

Det er ikke første gang, der bliver affyret fyrværkeri på netop denne måde i Trekanten.

For elleve dage siden fik politiet flere anmeldelser om unge, der kastede kanonslag og råbte ukvemsord efter blandt andre hundeluftere.

Dengang drejede det sig om en gruppe på 10-15 unge i alderen 13-17 år, og det er nogle af dem, der har været på spil igen.

- Vi har igen haft fat i de samme mennesker, så der er en besked der ikke er trængt helt ind, selv om vi før jul opsøgte dem hos forældrene, siger Knud Lauritsen.

Ingen er sigtet i sagen.

En beboer fra området Trekanten i Holstebro var godt rystet, efter en gruppe unge den 19. december skød med fyrværkeri efter hende.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.