Ulvesagen: Jagtforbund smider ulvedræber ud med øjeblikkelig virkning

Dansk Jægerforbund har på et bestyrelsesmøde besluttet at smide den 66-årige mand, der skød en ulv på en mark i Ulfborg, ud af forbundet.

Den 66-årige mand, der skød en ulv på en mark i Ulfborg, er blevet smidt ud af Danmarks Jægerforbund med øjeblikkelig virkning.

På et bestyrelsesmøde i dag, har bestyrelsen besluttet, at han ikke længere skal være en del af forbundet. Det til trods for, at Retten i Herning ikke dømte manden til at miste sit jagttegn.

Bestyrelsen vil ikke kommentere på, om den dom var rimelig, det skriver de i en pressemeddelelse.

Her gør de det også klart, at hvis en jæger begår en grov og overlagt handling, der overtræder jagtloven, så bør det koste jagttegnet. Danmarks Jægerforbund afventer fortsat den endelige dom, som de mener kommer til at give klarhed over, om lovgivningen virker, som den er nu.

Forbundet kommer ikke med yderligere kommentarer til ekskluderingen, af den 66-årige jæger fra Ulfborg. Men skriver, at han er orienteret og at de i næste uge vil uddybe, deres beslutning.

Den 66-årige mand blev i september fundet skyldig i at have dræbt en hunulv på en mark ved Ulfborg i april 2018. I Retten i Herning, erkendte han, at han affyrede tre skud mod et ulvelignende dyr fra sin Toyota Landcruiser 16. april 2018, og blev i sagen idømt 40 dages betinget fængsel. En dom som blev anket fra begge sider.
 

Den 66-årig mand fra Ulborg fik 40 dages betinget fængsel ved Retten i Herning. En dom som siden er blevet anket.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Natur.